WORKSHOP SPREKEN ZONDER STRESS
zaterdag 4 maart 2023 in Amsterdam (nog 2 plaatsen beschikbaar)

‘Ontdek & ervaar hoe je je beginzenuwen snel kalmeert en meteen goed en rustig van start gaat met je presentatie.’

Daar sta je dan..

Alle ogen zijn op jou gericht.
Je zult nu toch echt moeten beginnen.
Maar de stress giert door je lijf.
Je voelt je onzeker en kwetsbaar.
Je hart bonst in je keel en je weet ineens niet meer wat je ook alweer zeggen wou.
Pfff, wat kan het begin van een presentatie of training toch ongelooflijk stressvol zijn.
Maar.. gelukkig is er van alles mogelijk om het een stuk makkelijker te maken.

Ontdek hoe je jezelf en je presentatie een goede en rustige start geeft.

Tijdens deze workshop zoomen we in op de eerste paar spannende minuten van je presentatie.  Aan de hand van een simpel stappenplan ontdek en ervaar je hoe je je zenuwen in goede banen kunt leiden en hoe je je publiek direct met je mee kunt nemen in jouw verhaal.

✔ Je voelt je rustiger en sterker

✔ Je bent in controle

✔ Je maakt direct een fijn contact met je publiek.

✔ Je spreekt vanuit een gevoel van flow en verbinding

“Veel geleerd tijdens de workshop spreken zonder stress bij Jacqueline. Heeft me enorm veel lucht, inzichten en ervaringen gegeven.”
Els Dekkers, Loopbaanbegeleiding

‘Als er iemand is die je af kan helpen van je spreekstress, angst, lichte paniek of matige druk en alle varianten daarop, dan is het Jacqueline Hulleman. Aanrader.’
Ellen de Dreu, www.ellendedreu.com

 

Hi, mijn naam is Jacqueline Hulleman.

Al ruim 15 jaar help ik mensen om te prettig te spreken zonder stress.
Zelf heb ik daarin ook echt mijn weg moeten vinden.
Bij mijn eerste optredens zweette ik nog peentjes en zaten mijn zenuwen me vreselijk in de weg.
Totdat ik stap voor stap ontdekte hoe het ook anders kan.
Rustiger, vrijer, veel meer ontspannen..
Hoe dat precies zit, dat deel ik met je tijdens deze workshop!

 

Tijdens de workshop zoomen we in op de eerste lastige minuten van je pitch, presentatie, praatje, training of workshop..

We besteden zoveel aandacht aan het begin omdat je daarmee de beste basis voor een succesvol vervolg van de rest van je verhaal.

✔ Wat gebeurt er met je in die eerste minuten?

✔ En wat gebeurt er met je publiek?

✔ Hoe leid je je zenuwen in goede banen?

✔ Hoe maak je echt contact?

✔ Wat is er voor nodig om samen tot een echte uitwisseling van kennis of ideeën te komen?

✔ Hoe kun je je zo goed mogelijk op een goede start voorbereiden?

”Heel veel geleerd vandaag! Had er eerlijk gezegd nooit zo bij stilgestaan dat het begin zo belangrijk is. Zin om alles meteen in praktijk te gaan brengen! ”
Saskia vd G. Projectmanager, Haarlem

“De oefening om stress uit je lichaam te krijgen voelde zeer goed en ga ik dagelijks doen!”
Karin Dobber, Yellow Cookies

 

Inschrijven

 

Je betaling is 100% veilig. Na je betaling ontvang je een factuur plus mail met alle gegevens die je nodig hebt om mee te doen.

 

Wat gaat de workshop jou concreet brengen?

✔ Je hebt meer grip op de situatie en dat geeft vertrouwen en rust.

✔ Je weet precies wat je moet doen om je zenuwen in goede banen te leiden.

✔ Je beschikt over een duidelijk ‘script’ met daarin de stappen die je zullen helpen om veel soepeler van start te gaan met je presentaties en direct een fijn contact te maken met je publiek.

✔ Dat wat je leert kun je toepassen bij alle mogelijke spreeksituaties,
zowel ‘in het echt’ als online en zowel zakelijk als privé.
Voor kleine of (heel) grote groepen of bij andere spannende spreekmomenten, zoals voorstelrondjes, pitches etcetera.

‘Ik had niet verwacht dat 1 workshop zo’n verschil zou kunnen maken. Er is echt iets veranderd in hoe ik voor een groep sta nu. Voel me rustiger en sterker. Begin het zelfs leuk te vinden!’
Irene, coach

Hoe ziet de workshop eruit?

We werken in een kleine groep, maximaal 6 deelnemers, zodat je veel persoonlijke aandacht en gerichte feedback van mij krijgt.
We werken in een rustige en ontspannen sfeer. Niets moet, alles mag.
Tijdens de workshop gaan we natuurlijk ook praktisch aan het werk met het spreken voor de groep. Dat bouwen we heel rustig stap voor stap op. Je hoeft niets te doen waar je niet helemaal klaar voor bent.
Ik geef je alle support die je nodig hebt om te ervaren dat spreken in het openbaar wel degelijk leuk en prettig kan zijn.
Voordat je het weet krijg je nog zin om het vaker te doen!

‘In één middag legt Jacqueline de essentie van presenteren bloot, maar bovenal laat ze je het ervaren. Dat laatste doet ze op zo’n manier dat de ‘incorporatie’ van het geleerde eigenlijk ter plekke plaatsvindt. En dat maakt het verschil met veel andere trainers. Ze begeleidt je onnadrukkelijk en licht, waardoor je amper merkt hoezeer ze doordringt. Jacqueline zorgt ervoor dat je een hoop weglaat, waardoor er precies dat van jezelf naar voren kan komen waar je zelf zo naar op zoek was.’
Anne-Miek Hermsen, studentenbegeleider, Groningen

Voor wie is de workshop bedoeld?

✔ Deze workshop is bedoeld voor vrouwen die met meer effect en plezier(!) willen spreken en presenteren.

✔ De workshop is een aanrader voor onervaren sprekers en voor sprekers die spreken in het openbaar maar liever zoveel mogelijk vermijden.

✔ Ook wat meer ervaren sprekers die hun spreken naar een hoger niveau willen tillen, kunnen veel uit deze workshop halen.

Inschrijven

Je betaling is 100% veilig. Na je betaling ontvang je een factuur plus mail met alle gegevens die je nodig hebt om mee te doen.

 

Wie is trainer Jacqueline Hulleman?

Zelf ben ik een ervaren spreker en performer. Ik heb voor honderden groepen gestaan. Eerst nog schoorvoetend maar gaandeweg met steeds meer gemak en plezier.

Ik heb een achtergrond als theatermaker en speelde en regisseerde bij verschillende kleine en grotere theatergroepen. In mijn theaterwerk merkte ik al snel hoe zenuwen en spanning je in de weg kunnen zitten. Ik had zelf veel last van ‘auditie-vrees’ en heb daar echt veel in moeten uitvinden.

Als educatief medewerkster van Het Muziektheater in Amsterdam heb ik honderden presentaties en rondleidingen gegeven. Ik sprak voor alle mogelijke groepen, van directeuren en managers tot gezelligheidsclubs en scholieren. Dat was een geweldige leerschool als het gaat om spreken in het openbaar.

Ik heb verder vele trainingen en opleidingen op het gebied van theater, Alexandertechniek, presenteren, ’transformational speaking’, stemgebruik, ademhaling, lichaamstaal, energiewerk en communicatie gevolgd en ik leer nog iedere dag bij.

Sinds 1999 geef ik met veel liefde en plezier les in de Alexandertechniek, een mind & body techniek die je helpt om op een betere manier met spanning en stress om te gaan. Dankzij deze training ben ik staat je heel gericht te begeleiden als je voor de groep staat en kan ik je helpen direct meer rust en vertrouwen te ervaren.

De laatste paar jaren ben  ik me meer en meer gaan toeleggen op het helpen van mensen die vrijer en gemakkelijker willen kunnen spreken in het openbaar. Gaandeweg ontstond daarbij het spreken zonder stress-proces een vriendelijke manier om je spreekangst te kalmeren en je zelfvertrouwen als spreker van binnenuit te versterken.

Ik popel om nu ook met jou aan de slag te gaan!

 

“Ik vond spreken altijd erg stressvol. Voelde me onzeker. Weet en voel nu dat ik wel degelijk kan presenteren!”
Trudie van Nieuwenhuizen, coach

“De oefeningen, ontspanning en Jacqueline’s scherpe observaties en coaching, leverden onverwachte, inspirerende inzichten op die me niet alleen helpen in mijn spreken maar ook in mijn dagelijkse doen en laten.”
Maja Nijessen, tekstschrijver, musicus, gids uit Amersfoort

 

PRAKTISCHE GEGEVENS WORKSHOP

Wanneer wordt de workshop gegeven?

Zaterdag 4 maart 2023: 10.30-13.00 uur.

Waar?

TACA, Borgerstraat 102 in Amsterdam-Oud West.

Wat kost het?

137 euro (inclusief 21 % btw)

Inschrijven

 

Je betaling is 100% veilig. Na je betaling ontvang je een factuur plus mail met alle gegevens die je nodig hebt om mee te doen.

 

Voor de workshop geldt mijn glimlach-garantie.

Ben je niet 100% tevreden? Dan geef ik je je geld graag terug, mits je me dat direct na afloop van de workshop laat weten.
Schrijf je dus met een gerust hart in. 🙂

Klik hier om ook nog even onze algemene voorwaarden te lezen..

Na aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging en kort daarna een mail van mij met alle verdere gegevens over de locatie en meer. Ontvang je die mails niet of heb je een andere vraag, stuur een mailtje naar info@sprekenzonderstress.nl dan komt het allemaal goed.

Twijfel je of deze workshop wel geschikt voor je is en wil je graag even overleggen? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar  jacqueline@sprekenzonderstress.nl dan neem ik snel contact met je op.

Ik zou het fantastisch vinden om ook jou te mogen helpen om met een stuk meer vertrouwen (en plezier misschien zelfs wel) voor de groep te gaan staan!

Hartelijke groet,

 

Inschrijven

 

Je betaling is 100% veilig. Na je betaling ontvang je een factuur plus mail met alle gegevens die je nodig hebt om mee te doen.

 

PS.

Klik hier om mijn algemene voorwaarden te bekijken.

Werkt de betaalknop niet goed of heb je andere vragen?
Stuur dan svp even een mailtje naar info@sprekenzonderstress.nl, dan lossen we dat snel op!

 

‘Stond ik daar voor de groep, met rode vlekken in mijn nek die omhoog kropen, een bibberstem en perste ik zo snel mogelijk mijn tekst eruit zodat ik daarna weer snel van het “toneel”kon afdruipen. Totaal geen controle meer over mijn lichaam terwijl mijn geest zo graag wilde! De wil is er om zoveel waardevols te delen met de groep, maar hoe dan? Jacqueline heeft hierin zoveel betekend voor mij; haar aanpak en technieken hebben mij, in relatief korte tijd, ergens gebracht waar ik mijzelf versteld heb doen staan. Ik sta nu zelfverzekerd voor de groep, met gezonde zenuwen, gewoon mijn verhaal te doen. Wat is dat leuk zeg, als je ziet dat je mensen echt kan bereiken…”

Caroline (40 jaar) student “docent Wiskunde”

“Jacqueline heeft mij op een prettige en aansprekende wijze geholpen om van mijn spreekangst af te komen. Dit was een paar jaar geleden ineens ontstaan en ik worstelde daar al een tijd mee. Na een aantal sessies via zoom kon ik weer verder en was ik ervan verlost. Jacqueline, bedankt.”
Daphne Beerepoot, manager HRM, Monuta

 

Inschrijven

Scroll naar top