Online cursus spreekstress kalmeren

KALMEER JE SPREEKSTRESS | ONLINE CURSUS

Zie je altijd weer op tegen presentaties, voorstelrondjes, trainingen, webinars of andere lastige spreekmomenten?

Heb je dan vaak last van hartkloppingen, rode vlekken, trillende handen of rare bibbers in je stem?

Houdt het je erg bezig en lig je er soms zelfs wakker van?

En zorgt dat ervoor dat je bepaalde spreeksituaties het liefst maar zoveel mogelijk uit de weg gaat?

Of doé je het misschien wel dapper, maar kost het je altijd weer bakken stress en energie?

Ben je vaak eindeloos bezig met de voorbereiding?

Maar ben je nooit écht blij met hoe je uiteindelijk voor de dag komt?

Lees dan zeker even verder..  

 

Ik heb namelijk iets voor je om je te helpen makkelijker het woord te nemen

Een praktische online cursus waarin je stap voor stap leert hoe je je spreekstress kalmeert en je je zelfvertrouwen als ‘spreker’ kunt versterken. 

Dat doe je NIET door jezelf steeds maar weer te pushen en te forceren om voor een groep te gaan staan.

Veel beter werkt het om eerst een paar stappen terug te nemen en te leren hoe spreekangst werkt en wat je kunt doen om je zenuwen nog vóórdat je daadwerkelijk een presentatie of pitch gaat geven op een diep en echt niveau tot rust kunt brengen.

Een goede mentale voorbereiding doet echt wonderen..

 

“Wat mij betreft een bewezen concept..

Mijn angst was heel groot. Ik wist dat ik nog vaak voor een publiek zou moeten staan en dat dat ook van me verwacht wordt. Die spreekangst was heel belemmerend voor mijn functioneren. Altijd maar bezig hoe ik die zou kunnen vermijden.
| Ik wist ook dat ik die angst op een gewone training niet zou overwinnen.  Ik twijfelde sterk of ik ooit van deze angst – die ik al een leven lang had – af zou kunnen komen. Ik was niet overtuigd, maar wilde er alles aan doen. Het echt een kans geven. Ik heb gemerkt dat er wel degelijk iets aan te doen is.
 Jouw aanpak is voor mij nu een bewezen concept.’
Saskia, schooldirecteur

 

button ja ik doe mee

Je betaling is veilig. Werkt iets niet goed of heb je een vraag? Neem dan direct even contact op.  

 

Spreekstress is namelijk heel goed op te lossen

Zelfs als het je al jarenlang in de weg zit, je alle mogelijke tips geprobeerd hebt en je het gevoel hebt dat het er voor jou domweg niet inzit om het makkelijk te kunnen doen..

Ik ben hier om je te vertellen dat ook jij alles in huis hebt om te kunnen spreken zonder stress.

Goed en rustig kunnen spreken in het openbaar is namelijk niets meer en niets minder dan een vaardigheid die je gewoon kunt leren.

En jij kunt dat vast ook!

In deze cursus vind je alles wat je nodig hebt om met meer rust en vertrouwen het woord te nemen en vrijuit  je verhaal te doen.

 

Waarom ik dat durf te zeggen?

In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen mogen helpen om hun spreekstress op te lossen.

Keer op keer zag ik mensen opbloeien als ze eenmaal ontdekten hoe ze het heft weer terug in handen konden nemen en hun zenuwen op een echt en diep niveau konden kalmeren.

Het ‘spreken zonder stress’-proces dat gaandeweg ontstond bleek een diepgaande en vriendelijke manier om spreekstress tot rust te brengen.

Niet door het ‘gewoon maar vaak genoeg te doen’ of eindeloos veel tijd te steken in het perfectioneren van je verhaal en Powerpoint, maar door eerst een paar stappen terug te nemen en te leren hoe spreekstress werkt en wat hij van je nodig heeft om tot rust te kunnen komen. 

Geen oppervlakkige tips en trucs, maar echte transformatie..

 

Hoe dit precies werkt en hoe ook jij dit voor elkaar kunt krijgen, dat leer je tijdens deze krachtige ‘coach-jezelf-cursus’.

Zodat ook jij straks een stuk gemakkelijker het woord kunt nemen.

Je vrijuit kunt delen wat jij te delen hebt (óok als het spannend is. 😉

Je mooie, nieuwe stappen kunt gaan zetten in je werk en carrière.

✔ Je weer blij met jezelf kunt zijn, omdat je dit probleem getekkeld hebt!

Het spreken zonder stress-proces geeft je de beste voorbereiding om spannende momenten  aan te gaan en te strálen zelfs.

 

“Er is een alternatieve route! Presenteren voor groepen vond ik altijd een ramp. Als ik het woord presenteren al hoorde schoot ik in de stress. Jacqueline heeft mij laten zien dat je spreken in het openbaar ook op een andere manier kan benaderen, dat er een alternatieve route is!Dit was een eyeopener voor mij. Tevens heeft ze me een ’toolbox’ gegeven om met meer vertrouwen en rust voor de groep te kunnen staan. Erg fijn!’
Fiona Vestering, leidinggevende (coach-cliënt)

 

 

button ja ik doe mee

Je betaling is veilig. Werkt iets niet goed of heb je een vraag? Neem dan direct even contact op.  

 

Wat leer je tijdens dit programma?

Module 1. Leer je stress beter kennen en begrijpen

Wat is spreekangst eigenlijk? En hoe komt het toch dat het zo moeilijk lijkt er iets aan te doen?

En geen zorgen, het is hierbij niet nodig om helemaal op de ‘psychologische toer te gaan’ en uit te pluizen hoe jouw stress of onzekerheid precies is ontstaan.

Wat echter wel nodig is om de mechanismes rondom spreekangst beter te kennen en te begrijpen zodat je er inderdaad  iets aan kunt gaan doen.

Module 2. Kalmeer je stress van binnenuit

Wat gebeurt er allemaal in je lichaam als je voor een groep gaat staan?
Hoe werkt de zogenaamde stress-reactie?
En hoe neem je het heft weer in handen kun je je zenuwen in goede banen leiden?

Module 3. Bouw je zelfvertrouwen stap voor stap op

Hoe zorg je ervoor dat je je sterker en rustiger voelt als je voor een spannende spreeksituaties staat?
Hoe bereid je je voor op meer ontspannen succes?

Module 4. Ontdek jouw STILLE KRACHT als spreker

Wat maakt jou sterk en uniek als spreker?
En hoe kun je dat meer en meer gaan inzetten? Juist ook als het spannend is?

Module 5. SHOWTIME!

Zet de puntjes op de i en ontdek hoe het allemaal voor je werkt in de praktijk.
Hoe ga je meteen goed van start?
Hoe pak je meteen de aandacht van je publiek en neem je ze mee in je verhaal?
Hoe kun je meer en meer gaan spreken vanuit een gevoel van flow en verbinding?  

 

“Ik durf eindelijk weer presentaties te geven!‘ Dankzij de training van Jacqueline heb ik meer zelfvertrouwen en durf ik eindelijk weer presentaties te geven. Ze heeft mij een hele toolbox met praktische handvaten en tips gegeven die ik kan inzetten wanneer nodig. Daar kan ik altijd weer op terugvallen. Bedankt!’ F.N.

 

Voor wie?

Voor als je spreken voor groepen altijd weer een nare klus vindt die je het liefst uit de weg zou gaan.

✔  Als spreken in het openbaar je bakken stress en energie kost en je daar genoeg van hebt.

✔ Als je het weliswaar dapper doet, maar nooit echt tevreden bent met hoe het gaat omdat je zenuwen je op de een of andere manier in de weg zitten.

✔ Als je je wat losser en vrijer zou willen voelen voor een groep. Als je ook een grapje zou willen kunnen maken of een beetje zou kunnen improviseren.

✔ Als de voorbereiding je altijd weer mega-veel tijd kost. En je nooit het gevoel hebt dat het goed genoeg is.

✔ Als je last hebt van het ‘impostor syndroom’, het gevoel dat je vroeg of laat door de mand zal vallen.

✔  Kortom deze cursus is interessant voor je als je gemakkelijker het woord wilt nemen, ook in situaties die je als spannend ervaart. Zodat je nieuwe stappen kunt maken in je werk, bedrijf of carrière.

✔ Voor als je goed in staat bent om zelfstandig aan dit onderwerp te werken en weinig gepersonaliseerde begeleiding nodig hebt.

 

button ja ik doe mee

Je betaling is veilig. Werkt iets niet goed of heb je een vraag? Neem dan direct even contact op.  

 

Lees ook nog even dit..

Als je te kampen hebt met fobieën, paniekaanvallen, burn out, depressie of andere ernstige psychische klachten, nodig ik je uit om eerst even contact met me op te nemen om te overleggen of dit programma wel of niet geschikt voor je is.  

 

“Ik voel me rustiger en zekerder..

Ik heb spreken in het openbaar altijd vermeden. Het traject van Spreekangst naar Spreekplezier bleek heel verrassend , boeiend, leerzaam en inspirerend te zijn. Ik voel me nu veel rustiger en zekerder. Grootste eyeopener was het besef dat de voorbereiding voor zoiets als spreken in het openbaar geen momentopname is maar een gedragsverandering die in het algemeen veel rust met zich meebrengt.’ Hanneke, coach 

 

 

Wat voor resultaten mag je van het (actief!) volgen van deze cursus verwachten?

Als je actief aan de slag gaat met wat ik je aanreik, kun je veel bereiken, meer misschien wel dan je nu nog voor mogelijk houdt..

Dit is wat eerdere deelnemers daarover zeggen:

‘Ik voel me meer in controle, ben niet langer in de greep van mijn angst, nu is het andersom!’

✔ ‘Ik durf nu gewoon JA te zeggen op kansen te spreken of te presenteren.’

✔ ‘Ik aarzel niet meer om van me te laten horen in overleggen en dergelijke.’

‘Ik heb het gevoel dat ik inderdaad een beetje meer kan improviseren of zelfs wat van mijn humor kan inbrengen als ik een presentatie of iets dergelijks geef.’

✔ ‘Ik lig er niet meer wakker van en het kost me lang niet meer zoveel energie en stress om me op een presentatie of zoiets voor te bereiden.’

✔ ‘Ik voel me sterker en rustiger, niet alleen als ik spreek of presenteer, maar ook meer in het algemeen. Mijn zelfvertrouwen is wezenlijk groter.’

✔ ‘Ik maak me geen zorgen meer over mijn spreekangst en dat opent zoveel mogelijkheden in mijn werk en carrière.’

 

button ja ik doe mee

Je betaling is veilig. Werkt iets niet goed of heb je een vraag? Neem dan direct even contact op.  

 

 

Wat krijg je precies?

Je ontvangt 5 zorgvuldig ontworpen online lesmodules, met daarin uitleg, en precies omschreven oefeningen en aandachtspunten in video- en audio vorm, met daarnaast handige werkbladen en checklists.

✔ Je kunt deze lessen in je eigen tijd en tempo volgen.

✔ Eventuele vragen kun je per mail indienen en beantwoord ik binnen 3 werkdagen.

✔ Ook kun je je vragen stellen en/of extra coaching ontvangen tijdens 3 online ‘SPREEKUURTJES’.  Deze spreekuurtjes zijn steeds op de  eerste woensdag van de maanden september, oktober en november. Ieder spreekuurtje begint om 19:30 uur.

 

button ja ik doe mee

Je betaling is veilig. Werkt iets niet goed of heb je een vraag? Neem dan direct even contact op.  

 

“Het gaat nu stukken beter..

Ik had veel last van spreekangst en al van alles geprobeerd. Ik vroeg me dus wel af of deze coaching me wel wat op zou gaan opleveren. Maar Jacqueline’s duidelijkheid en professionaliteit gaven mij al snel hoop. Het prettige aan de opbouw van de sessies is dat ik kon oefenen en later vragen kon stellen. Ik heb absoluut veel geleerd en het gaat nu stukken beter.’ Cora, trainer in opleiding 

 

Wie is de docent, Jacqueline Hulleman?

Zelf ben ik een ervaren spreker en performer. Ik heb voor honderden groepen gestaan. Eerst nog schoorvoetend maar gaandeweg met steeds meer gemak en plezier.

Mijn achtergrond ligt in het theater. Ik acteerde en regisseerde en weet hoezeer spanning je in de weg kan zitten wanneer je in de spotlights gaat staan. Ik heb daar ook zelf echt mijn weg mee moeten vinden.

Ik volgde vele professionele trainingen en opleidingen op het gebied van theater, Alexander-techniek, ’transformational speaking’, energetisch werk, stress management, Emotioneel Freedom Techniques, stemgebruik, ademhaling, de Sedona-methode, lichaamstaal en communicatie. Daarnaast volgde ik een trainersopleiding en leerde ik hoe goede online trainingen te ontwerpen.

Sinds 1999 heb ik mijn eigen coach- en Alexandertechniek-les praktijk in Amsterdam, waar ik met name vrouwen help meer van zichzelf te laten zien en horen, op een manier die helemaal klopt met wie zij zijn en waarvoor zij staan.

Ik heb inmiddels honderden mensen mogen helpen om vrijer en gemakkelijker het woord te nemen en ik zou het fantastisch vinden nu ook met JOU aan de slag te gaan!  

 

“Ik zou Jacqueline bij iedereen aanraden! ‘ Erg fijn aan Jacqueline vind ik dat ze een rust uitstraalt, zowel verbaal als non-verbaal. Dit maakt de sessies ondanks dat het een moeilijk onderwerp is voor mij, toch relaxed en het maakt mij rustig. Ze werkt vanuit haar hart, dat merk je aan alles. Ze weet uit eigen ervaring hoe benauwend spreekangst kan voelen en gaf mij al bij de eerste sessie het vertrouwen dat het zeker niks is waar je je hele leven mee rond hoeft te lopen. Ik zou haar bij iedereen aanraden!’

Margo Bleeker, yoga docent 

 

  button ja ik doe mee

Je betaling is veilig. Werkt iets niet goed of heb je een vraag? Neem dan direct even contact op.  

 

Wat kost het?

420 euro (inclusief 21% btw)

button ja ik doe mee

Betalen is 100% veilig en kan via Ideal, Bancontact, PayPal of je creditcard. Direct na aanmelding ontvang je een factuur. Kort daarna ontvang je een email met alle info die je nodig hebt om van start te kunnen gaan.

Heb je nog andere vragen of lukt het aanmelden niet? Stuur een mailtje naar info@sprekenzonderstress.nl en we lossen het zo snel mogelijk op!

Klik hier om onze Algemene Voorwaarden te lezen..

 

‘Is er een garantie?’

Ja, die is er zeker. Als je na de eerste lesmodule het gevoel hebt dat dit programma het toch niet voor je is, laat mij dat dan direct weten, dan krijg je je deelnamegeld -zonder verdere vragen- terug.

 

“Aanrader! Iedereen die voor zijn werk of privéleven vaak in een groep(je) moet
 spreken en hier onzeker over is zou deze training moeten volgen. Je 
kunt hier een heleboel leren om het spreken makkelijker te maken.’
Maureen Croese, leidinggevende

 

 

Wanneer beginnen we en hoeveel tijd kost het?

✔ Na betaling kun je binnen 1 werkdag beginnen.

✔ Alle lesmodules ontvang je in een overzichtelijke online cursusomgeving.

✔ Je kunt de lessen 24/7  in je eigen tijd en tempo volgen. 

✔ Je kunt alle materialen downloaden en je behoudt tenminste 1 jaar toegang tot de online cursusomgeving.

 

“Er is echt iets fundamenteels veranderd, super fijn!

Mijn betoog ging echt prima! Ik hoorde van iedereen terug dat ik er helemaal als mezelf stond, en dat was volgens mij precies waar we naar toe wilden! In het begin toen ik er net stond voelde ik nog best veel spanning, maar zodra ik begon met praten, viel het allemaal weg! Leuk detail is dat ik over 1,5 uur weer een praatje mag gaan geven, en morgen-ochtend weer. Niets bijzonders, vooral informatie geven over mijzelf en mijn functie, maar het is zo leuk te merken dat ik me totaal niet druk maak en er zelfs wel gewoon zin in heb. Wie had dat kunnen denken?!”

Johanna, universitair docent 

 

Alles wat je leert heeft zijn effectiviteit in de praktijk ruimschoots bewezen.

✔ Je ontdekt hoe spreekangst werkt en leert hoe je je angst stap voor stap kunt omzetten in vertrouwen.

✔ Je leert de beste manieren om je (fysiek, mentaal en ook heel praktisch) voor te bereiden op ontspannen spreeksucces.

✔ Je ontvangt een helder oefen-schema met dagelijkse kleine oefeningen die goed zijn in te passen in je dagelijks werk en leven.

✔ Je ontdekt wat jouw kracht als spreker is en ook hoe je die meer en meer kunt gaan inzetten, juist ook als het spannend is.

✔ Aan het einde van het programma beschik je over een toolbox van bewezen effectieve tips en technieken die het spreken voor groepen direct prettiger en makkelijker maken en die je in iedere spreeksituatie kunt inzetten.

Grote groepen, kleine groepen, gesprekken, voorstelrondjes, zowel ‘in het echt’ als online, het maakt niet uit, jij bent er klaar voor! 

 

“Ik heb mijn spreekangst overwonnen..

Bij mijn nieuwe baan als geestelijk ondersteuner in een hospice, waarbij ik voornamelijk  werk in een 1 op 1 contact, hoort ook het uitspreken van een gedachte op de jaarlijkse herdenkings- bijeenkomst van onze overleden gasten. Naasten worden hierbij uitgenodigd. Het moeten spreken voor een grote groep mensen bezorgde mij slapeloze nachten. Tot mijn vreugde heeft Jacqueline het voor elkaar gekregen dat ik in alle rust en vol vertrouwen mijn vier en halve minuut durende gedachte heb kunnen en durven uitspreken voor een groep van 112 mensen. Ik heb mijn spreekangst overwonnen. Dankjewel Jacqueline voor je kundige, respectvolle en aandachtige begeleiding die ik van je mocht ontvangen.’
Jopie van der Vorst Rommers, uitvaartbegeleidster (coach-cliënt)

 

 

Vrijuit kunnen delen wat je te delen hebt is zó belangrijk!

Dat hoef ik je waarschijnlijk helemaal niet te zeggen, maar ik doe het toch nog maar even! Ik zie namelijk nog veel te veel mensen worstelen met hun spreekzenuwen.

“Zo ben ik nu eenmaal, spreken voor groepen is niets voor mij”, zeggen zij dan en laten daardoor allerlei mooie kansen om iets te delen liggen.

Of ze doen het dapper, maar het kost hen elke keer weer enorm veel stress en energie terwijl ze uiteindelijk ook nooit echt blij zijn met wat ze hebben weten neer te zetten.

Ik vind dat zo zonde!

 

Het is namelijk absoluut mogelijk om je spreekstress te kalmeren, op een diep en echt niveau!

En dat wens ik ook voor jou..

Stel je eens voor hoe het zou zijn als je zonder zorgen ‘JA’ zou kunnen zeggen op alle kansen om van je te laten horen.

En je werkelijk voluit zou kunnen delen wat jij te delen hebt?

Zonder er wakker van te liggen en jezelf zo te hoeven pushen en forceren?

Wat zou dat wel niet betekenen voor je werk, je werkplezier, je carrière, je bedrijf, je zelfvertrouwen, je gemoedsrust ook?

 

Dat alles (en meer) is mogelijk!

Weet dat ik hier ben om je te helpen je spreekstress op te lossen.

Zodat jij straks zonder al die stress en moeite het woord kunt gaan nemen.

Zullen we daar samen voor gaan?! 🙂

Hartelijke groet,

 

  button ja ik doe mee

Je betaling is veilig. Werkt iets niet goed of heb je een vraag? Neem dan direct even contact op.

 

PS.

Heb je nog vragen? Scroll nog even verder en je vindt alvast mijn antwoord op een aantal veel gestelde vragen, misschien zit jouw vraag er ook tussen. En heb je nog andere vragen of wil je even overleggen, mail me gerust even.  Ik antwoord je snel.

 

“Alles wat ik heb geleerd is direct toepasbaar!

Oh man, in het verleden werd ik alleen bij de gedachte aan een spannend spreekmoment al extreem gespannen. Al dagen van tevoren  begonnen de slapeloze nachten en de spanning steeg met de dag. En als D-day was aangebroken dan wilde ik alleen nog maar vluchten uit dat spreekmoment. De laatste keer dat mij dat overkwam was voor mij het keerpunt. Ik besloot deze uitdaging voortaan op een andere manier aan te gaan pakken. En na een kleine zoektocht naar een oplossing kwam Jacqueline op mijn pad. Gelukkig maar! De authentieke aanpak, de rust en ervaring van Jacqueline hebben mij in een aantal sessies anders over mijn spreekangst leren denken. Ze heeft mij zoveel handvatten aangereikt waarmee ik nu vertrouwen heb gekregen in mijn eigen (spreek)kwaliteiten. Alles wat ik heb geleerd is direct toepasbaar in het dagelijkse leven, zowel op het werk als privé. Ik zou echt iedereen die spreekstress ervaart van harte een traject aanraden bij Jacqueline! Het is absoluut de moeite waard. Je kunt er eigenlijk alleen maar profijt van hebben.

Martha – marketingmanager (coach-cliënt) 

 

Veelgestelde vragen

Vraag: ‘Maar Jacqueline, hoe kun je nou leren presenteren zonder daadwerkelijk voor een groep te oefenen?’

Ik vergelijk hoe dit werkt altijd graag met hoe je zwemmen leert. Natuurlijk kun je direct het diepe induiken en dan maar hopen dat je blijft drijven.

Maar veel fijner is het natuurlijk om eerst wat lessen te nemen in het pierenbad. Aan het water te wennen, te ontdekken dat je inderdaad blijft drijven en de basisslagen te oefenen. Dat maakt het een stuk leuker en gemakkelijker om in het grote bad te gaan zwemmen.

Ditzelfde geldt ook voor spreken in het openbaar.

Hoe beter je weet hoe het allemaal voor je en in je werkt, hoe beter je bent voorbereid op het ‘echte werk’ en hoe makkelijker en leuker het wordt om daadwerkelijk voor een groep te gaan staan. Vandaar dit programma!

Om het geleerde in de praktijk te toetsen ben je verder van harte welkom bij een van de oefenworkshops die ik regelmatig organiseer en waarvoor je 25% korting krijgt.  

 

Vraag: “Hoeveel tijd kost me dit?’

Er zijn 6 lesmodules en iedere module kost je ongeveer 1,5-2 uur om doorheen te werken.

Daarnaast zijn er kleine oefeningen en aandachtspunten waarmee je zelf in je eigen tempo mee aan de slag kunt gaan.

Over het algemeen geldt dat het doorlopen van dit programma lichte aandacht vraagt.
Laat de stof door je gedachten gaan, doe de oefeningen en geef jezelf de tijd en ruimte om transformatie toe te staan. 

 

Vraag: ‘Wat als ik vragen heb?’

Vragen kun je per mail bij me indienen. Ik beantwoord je vraag binnen 3 werkdagen.

Daarnaast is het mogelijk een aanvullende coaching-sessie met mij te boeken. De kosten daarvoor bedragen 147 euro per keer.    

 

 

Vraag: ‘Moet ik niet zelf ook oefenen met voor een groep staan?’

Natuurlijk is oefenen ook belangrijk maar het hoeft niet meteen. Door eerst stap voor stap je zelfvertrouwen op te bouwen, wordt het straks veel gemakkelijker om spannender spreeksituaties aan te gaan.

Om het geleerde in de praktijk te oefenen organiseer ik verder regelmatig spreken zonder stress- oefenworkshops zowel in het echt bij mij hier in Amsterdam als soms ook online. Deze workshops zijn een fijne en veilige manier om je skills als spreker in de praktijk verder te oefenen en te verdiepen.

Als deelnemer van dit programma ontvang je 25% korting op het deelnamegeld van de oefenworkshops.  

 

Vraag: ‘Is er een garantie?’ Ja, die is er. Als je na de eerste module het gevoel hebt dat deze cursus het toch niet voor je is, laat mij dat dan direct weten, dan krijg je je deelnamegeld -zonder verdere vragen- terug.

  button ja ik doe mee

Je betaling is veilig. Werkt iets niet goed of heb je een vraag? Neem dan direct even contact op.  

 

Twijfel je nog of dit programma een goede keuze voor je is?

Dat snap ik, het is niet niks om met je spreekstress aan de slag te gaan. Maar neem gerust even contact met me op om te overleggen. Ik geef je altijd een eerlijk en volkomen vrijblijvend advies.

Stuur een mailtje naar jacqueline@sprekenzonderstress.nl of maak hier een belafspraak.

En geen zorgen, even bellen verplicht je tot helemaal niets en alles wat je met me deelt, behandel ik uiteraard strikt vertrouwelijk.

Hartelijke groet,

 

“Coaching bij Jacqueline was als een vrolijke ongedwongen ontdekkingsreis naar de handvaten die mij houvast en vertrouwen geven om de stress die komt kijken bij het spreken in het openbaar onder controle te houden.” J.V.

“Ik neem nu een heel andere, positievere houding aan bij spannende spreekgelegenheden.. ‘Toen ik bij Jacqueline kwam, was ik mij er niet bewust van hoe kritisch en hard ik soms voor mijzelf ben. Deze gedachten en houding hebben bijgedragen aan de hoge drempel tot spreken in het openbaar. Met maar vier sessies heeft Jacqueline me al ongelooflijk veel inzicht gegeven over de werking van gedachten, brein en wat voor invloed het heeft op spreekstress. En hoe je dit met simpele tools en mindsets kan veranderen. Hier kan ik voorlopig zeker mee vooruit en ik merk dat ik al een heel andere (positieve) houding aanneem bij de spreekgelegenheden die ik tot nu toe heb gehad. Ik ben ervan overtuigd dat deze voor heel veel hoogopgeleide vrouwen kunnen werken. Juist omdat Jacqueline volledige aandacht heeft de persoonlijke kwaliteiten en eigenschappen die iemand heeft en hierop verder borduurt samen met jou. Bovendien heeft zij mij advies gegeven dat ik niet alleen voor mijn spreekstress gebruik; veel tips beschouw ik als waardevolle levenslessen en neem ik mee in mijn dagelijkse doen en zijn. Bedankt Jacqueline!’ Lieke, projectmanager, Amsterdam (coach-cliënt)

 

“Jacqueline heeft ook online een heldere en prettige manier van overbrengen.. Ik vroeg me af of zo’n online training wel kon werken. Maar Jacqueline bleek ook online op een heldere en prettige manier theorie en tools over te kunnen brengen, zodat je ze echt eigen kan maken. Jacqueline weet je via een scherm het gevoel te geven dat je toch bij elkaar in de kamer zit.” Fenne, jongerencoach

 

 

button ja ik doe mee

Je betaling is veilig. Werkt iets niet goed of heb je een vraag? Neem dan direct even contact op.  

 

“Ik ben een stuk minder nerveus..

Afgelopen maandag heb ik een verhaal gehouden voor een publiek van 150 man over mijn boek. Daarbij heb ik erg veel gehad aan Jacqueline’s coaching. Ik heb een structuur voor het verhaal, ik weet beter wat ik zelf kan doen qua contact met het publiek en daardoor ben ik minder nerveus en gaat het beter.’ Esther de Haan, auteur en organisatiecoach (coach-cliënt)

 

Veel spreekmomenten gaan nu ‘vanzelf’.. Tijdens mijn loopbaan van zo’n 20 jaar is spreken in het openbaar altijd een ‘gevoelige plek’ geweest. Zo’n plek die, in een periode van onzekerheid in een nieuwe werksituatie, bij mij weer extra naar de oppervlakte komt; veel spanning vooraf, niet meer kunnen relativeren en al zeker niet je beste zelf kunnen laten zien tijdens een spreekmoment. Toen ik vorig jaar – in een nieuwe baan – weer in zo’n ‘loop’ belandde en daar ook niet meer zelf uitkwam, heb ik hulp gezocht. Wat een verademing ten eerste dat er veel over spreekangst te vinden is (ik had altijd afgehouden om daarnaar te zoeken) en zelfs professionele hulp! Jacqueline viel mij op omdat ze zich specifiek op vrouwen richt en volgens een methodiek, gebaseerd op theorieën en veel praktijkervaring te werk gaat. Daarnaast biedt ze rust en begrip, met humor. De combinatie van uitleg over theorie, praktische oefeningen en ‘lotgenoten’ treffen, heeft voor mij heel goed gewerkt. Een klein jaar verder, stel ik vast dat veel spreekmomenten ‘vanzelf’ gaan en dat de grotere, waar ik voorheen van wakker kon liggen, nog wel spanning oproepen, maar die is hanteerbaar en houdt me ook scherp. Maartje, projectmanager

 

“Houvast en vertrouwen! Coaching bij Jacqueline was als een vrolijke ongedwongen ontdekkingsreis naar de handvaten die mij houvast en vertrouwen geven om de stress die komt kijken bij het spreken in het openbaar onder controle te houden.” J.V. interim manager

 

“Wat is dat leuk zeg, als je merkt dat je mensen echt kunt bereiken.. Stond ik daar voor de groep, met rode vlekken in mijn nek die omhoog kropen, een bibberstem en perste ik zo snel mogelijk mijn tekst eruit zodat ik daarna weer snel van het “toneel”kon afdruipen. Totaal geen controle meer over mijn lichaam terwijl mijn geest zo graag wilde! De wil is er om zoveel waardevols te delen met de groep, maar hoe dan? Jacqueline heeft hierin zoveel betekend voor mij; haar aanpak en technieken hebben mij, in relatief korte tijd, ergens gebracht waar ik mijzelf versteld heb doen staan. Ik sta nu zelfverzekerd voor de groep, met gezonde zenuwen, gewoon mijn verhaal te doen. Wat is dat leuk zeg, als je ziet dat je mensen echt kan bereiken…’ Caroline (40 jaar)  Docent Wiskunde in opleiding (coach-cliënt)

 

button ja ik doe mee

Je betaling is veilig. Werkt iets niet goed of heb je een vraag? Neem dan direct even contact op.  

“Echt gericht op de praktijk.. De training spreken zonder stress was echt gericht op de praktijk. De wijze waarop Jacqueline de training geeft spreekt ook heel erg aan. Je voelt je helemaal op je gemak en er wordt goed geluisterd naar de vragen waar je mee zit en antwoord gegeven hoe je ermee om kunt gaan.’ Maureen Croese, www.merem.nl

 

“Heel behulpzaam..

Spreken in het openbaar – of het nou gaat om een presentatie, tijdens een (team)overleg of in een groep met mensen die ik niet goed ken – heb ik altijd vreselijk gevonden en ging ik het liefst zoveel mogelijk uit de weg. Het kon echt wekenlang als een duiveltje op mijn schouder zitten en mijn humeur negatief beïnvloeden gedurende die periode, tot het dan weer achter de rug was. Dit traject is voor mij – iemand die erg in haar hoofd zit – heel behulpzaam geweest. De angst zal in mijn geval nooit helemaal weggaan, dat besef ik, maar het geeft niet. Er is zoveel rust voor in de plaats gekomen.’ Laura, business development

 

“Ik heb nu veel beter gereedschap gekregen.. Ik vond de cursus Spreken zonder STRESS van Jacqueline echt heel goed en prettig! Ik had ook voor een cursus kunnen kiezen waarbij er tips en trucs worden gegeven over de inhoud van de presentatie en dan allemaal om toerbeurt oefenen. Ook niet verkeerd natuurlijk, maar dat heb ik al eindeloos gedaan. Kost veel energie en de moeilijkheid die ik tegenkom in de praktijk komt dan niet echt aan bod. Ik heb nu veel beter gereedschap gekregen!’ Marion D., Jurist

 

“Mijn klachten zijn stukken verminderd..

Na jarenlange paniek gevoelens bij spreken bij lastige situaties voor mij besloot ik er toch maar wat aan te doen. De insteek om het via het lichaam aan te pakken sprak mij aan en was ik ook nieuwsgierig naar als therapeut zijnde. Na verloop van tijd begon ik steeds meer verschil te merken en nu een half jaar nadat ik klaar ben, zijn mijn klachten stukken verminderd en prima hanteerbaar.
 Ik weet nu wat ik moet inzetten en dat geeft al veel rust! Echt een aanrader dus!!’

Claartje, therapeut, Amsterdam

 

button ja ik doe mee

Je betaling is veilig. Werkt iets niet goed of heb je een vraag? Neem dan gerust even contact op.

Klik hier om onze Algemene Voorwaarden te lezen..

 

Scroll naar boven