Voor wie?

Mijn cliënten werken veelal op plekken waar je voor kiest als je de wereld ten goede wilt veranderen. Dienstverlening, zorg, welzijn, onderwijs, cultuur. Niet gedreven door het snelle geld, maar door liefde voor je vak, je cliënten en relaties.

Ze zijn vaak hoogopgeleid, getalenteerd en hebben veel te bieden.
Maar ze zijn ook veeleisend voor zichzelf, perfectionistisch, en niet snel tevreden. Ze zijn ambitieus, maar ervaren vaak ook best veel stress en onzekerheid.

Ambitie + onzekerheid = lastige combi
In hun werk schuurt het tussen hun ambitie en hun onzekerheid. Een verantwoordelijke positie brengt nu eenmaal met zich mee dat je je mond open moet doen. Letterlijk. Het betekent dat je anderen moet beïnvloeden of overtuigen dat jouw visie en aanpak de juiste zijn. Dat vergt lef.

 

Van je laten zien en horen kan eng zijn. Zeker als je wat meer introvert of bescheiden van aard bent.

Het kan maken dat je aan jezelf gaat twijfelen. Je loopt misschien wel op tegen het impostor syndrome, oftewel een nare innerlijke stem die jou vertelt dat je elk moment door de mand kunt vallen. 
Misschien laat je daardoor minder van je horen dan je zou willen. Laat je kansen liggen of doe je het allemaal dapper, maar ben je nooit echt blij met hoe het gaat.

‘Als ik me maar goed voorbereid, komt alles goed.’
Dat is wat veel mensen met wie ik werk denken. In de praktijk blijkt dat dat maar deels het geval is. Sterker nog: alles willen weten maakt vaak juist onzeker. (Want stel dat je iets hebt overgeslagen of dat iemand een vraag stelt waarop je het antwoord niet weet …)

Spreken is simpel … zou je zeggen.
Je doet het immers elke dag. Maar als je voor een groep staat of jezelf op een andere spannende plek moet presenteren, is het andere koek. Dan ben je zo bezig met wat je van jezelf allemaal moet en wat anderen van je verwachten, dat je de connectie met jezelf kwijtraakt. Je raakt fysiek en emotioneel uit balans. En dan komen die knikkende knieën en rode wangen … ondanks je perfecte voorbereiding.

Er is echt niets mis met je!
Je spreekzenuwen zijn niets om je voor te schamen of jezelf slecht over te voelen. Als je eenmaal weet hoe spreekstress werkt en wat je kunt doen om je gevoelens van angst en onzekerheid tor rust te brengen, kan ook jij gaan spreken vanuit een gevoel van FLOW en verbinding. En vrijuit delen wat je te delen hebt. 

Lees hier meer over hoe ik je hierin kan ondersteunen..

 

‘Toen ik bij Jacqueline kwam, was ik mij er niet bewust van hoe kritisch en hard ik soms voor mijzelf ben. Deze gedachten en houding hebben bijgedragen aan de hoge drempel tot spreken in het openbaar. Met maar vier sessies heeft Jacqueline me al ongelooflijk veel inzicht gegeven over de werking van gedachten, brein en wat voor invloed het heeft op spreekstress. En hoe je dit met simpele tools en mindsets kan veranderen. Hier kan ik voorlopig zeker mee vooruit en ik merk dat ik al een heel andere (positieve) houding aanneem bij de spreekgelegenheden die ik tot nu toe heb gehad. Ik ben ervan overtuigd dat deze voor heel veel hoogopgeleide vrouwen kunnen werken. Juist omdat Jacqueline volledige aandacht heeft de persoonlijke kwaliteiten en eigenschappen die iemand heeft en hierop verder borduurt samen met jou. Bovendien heeft zij mij advies gegeven dat ik niet alleen voor mijn spreekstress gebruik; veel tips beschouw ik als waardevolle levenslessen en neem ik mee in mijn dagelijkse doen en zijn. Bedankt Jacqueline!’
Lieke, projectmanager, Amsterdam

‘Ben bij Jacqueline terecht gekomen vanwege spreekstress bij sollicitatiegesprekken. En hoewel ik dacht alles wel een keer gehoord te hebben op het gebied van gesprekstechnieken, bleek Jacqueline dé tip te hebben waar ik al jaren naar op zoek ben. Ook zeer toepasbaar tijdens privégesprekken of gedurende consulten met patiënten. Jacqueline is een echte coach. Samen op zoek naar wat het beste werkt, maar boogt ook op jaren van ervaring en deelt deze ruimhartig. Daarnaast is ze ook gewoon ontzettend aardig.’
Josefien Wouda, epidemioloog, 50 jaar

Lees hier meer over hoe ik je kan ondersteunen..

 

Scroll naar boven