Hi,

Welkom, fijn dat je er bent! Fantastisch dat je met je spreekzenuwen aan de gang wilt gaan.

Het is zo waardevol en fijn(!) om vol vertrouwen het woord te kunnen nemen en te spreken, pitchen en presenteren zonder stress. (En met plezier misschien zelfs wel!)

Hoe je dat precies aanpakt, dat leer je tijdens deze training.

Ga er lekker even voor zitten, pak pen en papier erbij (er gaan een hoop tips en ideeën voorbij komen) en enjoy..

# Ontdek hoe spreekstress werkt en wat ervoor nodig is om hem te kalmeren op een diep en echt niveau.

# Ontdek wat professionele sprekers en performers doen om goed en rustig voor de dag te kunnen komen en hoe jij dat ook kunt gaan doen.

# Ontdek hoe je je zelfvertrouwen als spreker stap voor stap kunt versterken, zodat je met meer en meer vertrouwen het woord kunt nemen.

# Ontdek verschillende manieren om hier zelf mee verder te gaan

Lees hier meer over de ‘KALMEER JE SPREEKSTRESS’ CURSUS..

Lees hier meer over het 1:1 coaching-traject ‘Van spreekangst naar spreekplezier’..

Heb je nog vragen of wil je met me bekijken wat voor jou de beste manier is om hiermee verder te gaan?

Mail me even of maak een belafspraak.

Ik geef je graag een vrijblijvend en altijd eerlijk advies.

Weg met al die stress en onzekerheid, samen staan we sterk, niet waar?!

Hartelijke groet,

“Er is echt iets fundamenteels veranderd, super fijn!

Mijn betoog ging echt prima! Ik hoorde van iedereen terug dat ik er helemaal als mezelf stond, en dat was volgens mij precies waar we naar toe wilden!  In het begin toen ik er net stond voelde ik nog best veel spanning, maar zodra ik begon met praten, viel het allemaal weg!
Leuk detail is dat ik over 1,5 uur weer een praatje mag gaan geven, en morgen-ochtend weer. Niets bijzonders, vooral informatie geven over mijzelf en mijn functie, maar het is zo leuk te merken dat ik me totaal niet druk maak en er zelfs wel gewoon zin in heb. Wie had dat kunnen denken?!”
Johanna, universitair docent

“Heeft heel goed gewerkt voor mij..

Tijdens mijn loopbaan van zo’n 20 jaar is spreken in het openbaar altijd een ‘gevoelige plek’ geweest. Zo’n plek die, in een periode van onzekerheid in een nieuwe werksituatie, bij mij weer extra naar de oppervlakte komt; veel spanning vooraf, niet meer kunnen relativeren en al zeker niet je beste zelf kunnen laten zien tijdens een spreekmoment. Toen ik vorig jaar – in een nieuwe baan – weer in zo’n ‘loop’ belandde en daar ook niet meer zelf uitkwam, heb ik hulp gezocht.
Wat een verademing ten eerste dat er veel over spreekangst te vinden is (ik had altijd afgehouden om daarnaar te zoeken) en zelfs professionele hulp!
Jacqueline viel mij op omdat ze zich specifiek op vrouwen richt en volgens een methodiek, gebaseerd op theorieën en veel praktijkervaring te werk gaat. Daarnaast biedt ze rust en begrip, met humor.
Uiteindelijk heb ik 4 sessies (waarvan 1 live workshop met 3 andere dames) gevolgd. De combinatie van uitleg over theorie, praktische oefeningen en ‘lotgenoten’ treffen, heeft voor mij heel goed gewerkt.

Een klein jaar verder, stel ik vast dat veel spreekmomenten ‘vanzelf’ gaan en dat de grotere, waar ik voorheen van wakker kon liggen, nog wel spanning oproepen, maar die is hanteerbaar en houdt me ook scherp.
Maartje, projectmanager

“Met meer vertrouwen en rust voor de groep..

‘Presenteren voor groepen vond ik altijd een ramp. Als ik het woord presenteren al hoorde schoot ik in de stress. Jacqueline heeft mij tijdens de sessies ‘spreken zonder stress’ laten zien dat je spreken in het openbaar ook op een andere manier kan benaderen, dat er een alternatieve route is!

Dit was een eyeopener voor mij. Tevens heeft ze me een ‘toolbox’ gegeven om met meer vertrouwen en rust voor de groep te kunnen staan. Erg fijn!’
Fiona Vestering

“Houvast en vertrouwen..

“Coaching bij Jacqueline was als een vrolijke ongedwongen ontdekkingsreis naar de handvaten die mij houvast en vertrouwen geven om de stress die komt kijken bij het spreken in het openbaar onder controle te houden.” J.V.

Veel lucht en inzichten..
‘Veel geleerd tijdens de workshop spreken zonder stress bij Jacqueline.

Heeft me veel lucht, inzichten en ervaringen gegeven.’
Els Dekkers, Loopbaanbegeleiding, www.elsdekkers.nl

‘Ik sta nu zelfverzekerd voor de groep

‘Stond ik daar voor de groep, met rode vlekken in mijn nek die omhoog kropen, een bibberstem en perste ik zo snel mogelijk mijn tekst eruit zodat ik daarna weer snel van het “toneel”kon afdruipen.
Totaal geen controle meer over mijn lichaam terwijl mijn geest zo graag wilde! De wil is er om zoveel waardevols te delen met de groep, maar hoe dan?Jacqueline heeft hierin zoveel betekend voor mij; haar aanpak en technieken hebben mij, in relatief korte tijd, ergens gebracht waar ik mijzelf versteld heb doen staan. Ik sta nu zelfverzekerd voor de groep, met gezonde zenuwen, gewoon mijn verhaal te doen. Wat is dat leuk zeg, als je ziet dat je mensen echt kan bereiken…’

Caroline (40 jaar) student “docent Wiskunde”

” Gericht op de praktijk 

‘De training spreken zonder stress was echt gericht op de praktijk en heel erg op mijn collega en mij toegespitst.

De wijze waarop Jacqueline de training geeft spreekt ook heel erg aan.

Je voelt je helemaal op je gemak en er wordt goed geluisterd naar de vragen waar je mee zit en antwoord gegeven hoe je ermee om kunt gaan.’
Maureen Croese, www.merem.nl

“Heel behulpzaam..

‘Spreken in het openbaar – of het nou gaat om een presentatie, tijdens een (team)overleg of in een groep met mensen die ik niet goed ken – heb ik altijd vreselijk gevonden en ging ik het liefst zoveel mogelijk uit de weg.
Het kon echt wekenlang als een duiveltje op mijn schouder zitten en mijn humeur negatief beïnvloeden gedurende die periode, tot het dan weer achter de rug was.

Dit traject is voor mij – iemand die erg in haar hoofd zit – heel behulpzaam geweest. De angst zal in mijn geval nooit helemaal weggaan, dat besef ik, maar het geeft niet. Er is zoveel rust voor in de plaats gekomen.’
Laura, business development

‘Ik vond de cursus Spreken zonder STRESS van Jacqueline echt heel goed en prettig!

Ik had ook voor een cursus kunnen kiezen waarbij er tips en trucs worden gegeven over de inhoud van de presentatie en dan allemaal om toerbeurt oefenen. Ook niet verkeerd natuurlijk, maar dat heb ik al eindeloos gedaan. Kost veel energie en de moeilijkheid die ik tegenkom in de praktijk komt dan niet echt aan bod. Ik heb nu veel beter gereedschap gekregen!’
Marion D., Jurist

Scroll naar boven