‘Van Spreekangst naar spreekplezier’

1 op 1 coaching voor als je (veel) last van spreekstress hebt en dat -nu eindelijk- wilt oplossen..

Zie je altijd weer erg op tegen het geven van een presentatie, pitch, workshop of training? Online of ‘in het echt’?
Heb je moeite met voorstelrondjes, netwerkgesprekken of andere spreeksituaties die je veel stress bezorgen?
Heb je dan last van hartkloppingen, rode vlekken, trillende handen, benauwdheid of rare bibbers in je stem?
En maakt dat dat je bepaalde spreeksituaties maar liever zoveel mogelijk uit de weg gaat?
Of doe je het allemaal dapper, maar zitten je zenuwen je toch vaak in de weg?
Remt dat je in je werk of bedrijf?  
En knaagt het stilletjes aan je zelfvertrouwen?

Dan ben ik blij dat je hier bent, want ik heb iets voor je dat je kan helpen makkelijker het woord te gaan nemen..

 

Herken je dit?

Je voelt je gespannen en ongemakkelijk als je iets moet presenteren.

Jij en je verhaal komen door de spanning niet goed uit de verf.

Je bent bang voor rode vlekken, een haperende stem, paniek en (het allerergste) een blackout.

Het lijkt wel alsof je niet meer goed kunt nadenken.

Je hebt er slapeloze nachten van.

Je schuift het geven van presentaties voor je uit en vermijdt het eigenlijk liefst zoveel mogelijk.

Je besteedt enorm veel aandacht aan de voorbereiding, maar het lijkt nooit genoeg te zijn.

Je zou het anders willen. Gemakkelijker, vrijer, meer ontspannen. Maar  je weet niet hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

 

Graag wil ik je laten weten, dat het echt anders kan.

Ook als je last hebt van stevige spreekstress is daar zo goed als altijd iets aan te doen. In de afgelopen jaren heb ik vele honderden mensen mogen helpen om gemakkelijker het woord te nemen en ik ben hier om nu ook jou daarin te ondersteunen.

 

‘Jacqueline heeft mij op een prettige en aansprekende wijze geholpen om van mijn spreekangst af te komen. Dit was een paar jaar geleden ineens ontstaan en ik worstelde daar al een tijd mee. Na een aantal sessies via zoom kon ik weer verder en was ik ervan verlost. Jacqueline, bedankt.”
Daphne Beerepoot, manager HRM, Monuta

 

Als je last van spreekangst hebt, dan is een gewone presentatietraining vaak niet voldoende.

In de meeste presentatie-trainingen ligt het accent op het presenteren zelf en niet op het oplossen van spreekangst.
Als je last van spreekangst hebt is het  echter verstandig om eerst een paar stappen terug te nemen en het oplossen van je spreekstress wat extra aandacht te geven.

Tijdens dit 1 op 1 coaching-traject help ik jou stap voor stap uitvinden hoe jij jouw spreekstress in rustiger banen kunt gaan leiden, zodat je kunt gaan spreken en presenteren vanuit een gevoel van rust en vertrouwen.
Daarmee heb je het beste fundament om je skills als spreker later ook nog weer verder te ontwikkelen.

 

‘Ik ben angsthaas af!
Hoe bestaat het! Ik kan het. Ik durf het. En het allerbelangrijkste: ik doe het! Ik doe het gewoon! En hoewel ik voorbereid ben op heus nog wel eens een onzekere terugval, weet ik zeker dat dát niet meer zal veranderen. Ik ben angsthaas af, in elk geval op het gebied van spreken in het openbaar. Laat nu een volgende uitdaging maar komen.”
Lydia van der Weide, journalist 

 

Wat leer je tijdens het coaching traject ‘Van spreekangst naar spreekplezier’?

Ontdek wat de oorzaak van je angst is en leer hoe je je angst kunt omzetten in vertrouwen.

Leer hoe je je het beste (fysiek en mentaal) kunt voorbereiden op presentaties en andere lastige spreekmomenten.

Leer wat je tijdens het spreken of presenteren kunt doen om er een ontspannen succes van te maken en ga spreken vanuit een gevoel van FLOW en Verbinding.

Ontdek wat jouw kracht als spreker is (jazeker die heb je!) en leer hoe je die meer en meer kunt gaan inzetten.

Je zult met veel meer gemak en plezier ook daadwerkelijk voor een groep kunnen gaan staan omdat je fundament goed en stevig is en je precies weet wat je moet doen om vrijuit te kunnen communiceren.

 

‘Het heeft gewerkt!
Ik ben ontzettend blij en opgelucht. Ik hoef spreken in het openbaar niet meer uit de weg te gaan  of  er wakker van te liggen. Zal het wel altijd goed moeten voorbereiden, maar dat is niet erg. Moet nu wennen aan het idee dat ik geen spreekangst meer heb. Heb een groot probleem overwonnen! Dat is waardevoller dan ik je zeggen. Ik was bij jou dus aan het goede adres, het heeft gewerkt!’
Saskia, 51 jaar, onderwijsdirecteur

 

De eerste stap is het aanvragen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek..

In dit (gratis) telefoongesprek onderzoeken we wat jij persoonlijk nodig hebt om je spreekstress op te lossen en bekijken we of dit traject voor jou (qua inhoud, tijd en budget) een goede keuze is.

 

Voor wie is deze coaching geschikt?

Ik werk veel met vrouwen die veel te delen hebben, maar niet zo graag of gemakkelijk in het spotlicht gaan staan maar toch meer van zich willen laten zien en horen.
Die hun beste zelf willen kunnen zijn, ook als het spannend is.
Het maakt daarbij niet uit of je introvert of meer extravert bent, en ook niet of je al veel of juist weinig of geen spreekervaring hebt.

Voor als je last hebt van een of andere vorm van spreekangst of spreekstress. Dit traject helpt je om je angst op te lossen en voorgoed achter je te laten.

Voor als spreken in het openbaar voelt als iets dat je nooit goed zult kunnen omdat je bijvoorbeeld introvert bent of er om een andere reden helemaal niet van houdt om in het spotlicht te staan.

Kortom als je opziet tegen spreken en presenteren en het daardoor uit de weg gaat. Dit traject is de beste voorbereiding om het toch te gaan doen op een manier die goed voelt en goed overkomt.

Als je behoefte hebt aan veel persoonlijke support en feedback en graag individuele coaching wilt ontvangen is dit het traject voor jou. Je staat er niet langer alleen voor maar ontvangt alle support die je nodig hebt om jouw stress achter je te laten.

Twijfel je of dit traject geschikt voor je is? Klik dan hier voor een persoonlijk advies..

 

‘Aanrader.
Iedereen die voor zijn werk of privéleven vaak in een groep(je) moet

spreken en hier onzeker over is zou deze training moeten volgen. Je
kunt hier een heleboel leren om het spreken makkelijker te maken.’
Maureen Croese, www.merem.nl

‘Ik heb mijn spreekangst overwonnen.
Bij mijn nieuwe baan als geestelijk ondersteuner in een hospice, waarbij ik voornamelijk  werk in een 1 op 1 contact, hoort ook het uitspreken van een gedachte op de jaarlijkse herdenkings- bijeenkomst van onze overleden gasten. Naasten worden hierbij uitgenodigd. Het  moeten spreken voor een grote groep mensen bezorgde mij slapeloze nachten.

Een kennis wees me op  de site van Jacqueline. Ik zocht contact en tot mijn vreugde heeft Jacqueline het voor elkaar gekregen dat ik in alle rust en vol vertrouwen mijn vier en halve minuut durende gedachte heb kunnen en durven uitspreken voor een groep van 112 mensen. Ik heb mijn spreekangst overwonnen. Dankjewel Jacqueline voor je kundige, respectvolle en aandachtige begeleiding die ik van je mocht ontvangen.
Jopie van der Vorst Rommers, Bergen op Zoom

 

Waaruit bestaat het traject ‘Van spreekangst naar spreekplezier’?

4-6 individuele coaching-sessies
In een rustige en ontspannen sfeer leer je stap voor stap precies wat jij persoonlijk nodig hebt om na afloop van het traject zelfverzekerd het ‘podium’ op te kunnen klimmen. (En er helemaal tevreden weer af te komen 😉

Je krijgt toegang tot de ‘spreken zonder stress online academie’. Hier vind je alle opdrachten en oefeningen gemakkelijk terug en kun je wanneer je maar wilt nog eens terugkomen voor verdere inspiratie.

In overleg is het mogelijk het traject nog verder te verdiepen met een individuele training ‘Calm & Confident met de Alexandertechniek’. De Alexandertechniek helpt je vrijer en gemakkelijker te spreken en te performen. Deze mind & body techniek wordt dan ook op talloze conservatoria en andere podiumkunst-opleidingen als een ondersteunende ‘basistechniek’ gegeven.

Je krijgt 25% korting op mijn ‘spreken zonder stress workshops of -oefenmiddagen. Perfect om je zelfvertrouwen als spreker in een rustige en ‘veilige’ omgeving te oefenen en te verdiepen.
In november staat er weer een life oefen-workshop gepland.

Zo bouw je stap voor stap aan het fundament van je spreken en presenteren: je leert je stress te managen en je versterkt je gevoel van rust en zelfvertrouwen als je voor een groep staat.

 

‘Verrast door het resultaat.
Ik ben ontzettend blij dat ik de training heb gevolgd en ik ben blij, maar ook verrast door het resultaat. Ik had niet verwacht dat je in zo’n korte tijd dit resultaat zou kunnen bereiken. Ik merk dat er echt een knop om is gegaan en dat voelt als een bevrijding. Wanneer je deze training achter de rug hebt, zie je komende presentaties bijna met plezier tegemoet. Ik ga nu naar grote vergaderingen en durf daar daadwerkelijk wat te zeggen. Ook voor presentaties draai ik mijn hand niet meer om. Niks geen buikpijn, hartkloppingen of letterlijk slapeloze nachten meer. Dat voelt niet alleen als een bevrijding, maar ik geloof ook echt dat dit voor iemand die aan het begin van haar carrière staat echt een boost in de goede richting kan zijn.’
Manon Bouius, gemeente Zwolle

‘Ik heb veel minder last van spreekstress en in vele gevallen zelfs helemaal geen last van spreekstress meer.
Ik was op zoek naar handvaten om mijzelf te kalmeren. Ik wilde de stress verminderen en meer plezier in spreken krijgen. Het traject met Jacqueline was helemaal ’to the point’. Geen kunstjes, maar je leert over de basis van je angsten.

Het gaat nu goed met me. Ik heb mijn algehele stressniveau weten te verlagen!’ N.

 

De eerste stap is het aanvragen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek..

In dit (gratis) telefoongesprek onderzoeken we wat jij persoonlijk nodig hebt om je spreekstress op te lossen en bekijken we of dit traject voor jou (qua inhoud, tijd en budget) een goede keuze is.

 

Ik had veel last van spreekangst en al van alles geprobeerd.
Ik vroeg me dus wel af of deze coaching me wel wat op zou gaan opleveren. Maar Jacqueline’s duidelijkheid en professionaliteit gaven mij al snel hoop. Het prettige aan de opbouw van de sessies is dat ik kon oefenen en later vragen kon stellen. Doordat er een aantal weken tussen iedere sessie zat, had ik de mogelijkheid om me de stof eigen te maken. Ik heb absoluut veel geleerd en het gaat nu stukken beter.’
Cora W., trainer in opleiding

 

Wie ben ik, Jacqueline Hulleman?

Ik ben een ervaren spreekcoach en spreker en heb zelf ook voor honderden groepen gestaan. Eerst nog behoorlijk schoorvoetend maar gaandeweg met steeds meer gemak en plezier.

Mijn achtergrond ligt in het theater.

Ik acteerde en regisseerde en weet hoezeer spanning je in de weg kan zitten wanneer je in de spotlights gaat staan.

Ik volgde vele professionele trainingen en opleidingen
op het gebied van theater,  ’transformational speaking’, stemgebruik, energetisch werk, ademhaling, lichaamstaal en communicatie.

Een grote eyeopener was voor mij de Alexandertechniek.

Deze in Nederland nog vrij onbekende mind & body techniek helpt je om op een betere manier met spanning en stress om te gaan.

Sinds 1999 heb ik mijn eigen spreekcoaching- & Alexandertechniekles-praktijk
in Amsterdam.
Ik geef individuele coaching, talks, workshops en trainingen en werk tegenwoordig zowel life als online. En zo heb ik in de afgelopen jaren een paar duizend mensen mogen helpen om vrijer en gemakkelijker van zich te laten zien en horen.

Gaandeweg ontstond daarbij het ‘spreken zonder stress’-proces ©️, een vriendelijke en effectieve manier om spreekstress op een diepgaand niveau te kalmeren en om te zetten in steeds meer spreekplezier. Wat dat proces precies inhoudt leer je tijdens dit coaching-traject.

Ik popel om nu ook met jou aan de slag te gaan!

 

Ik zou Jacqueline bij iedereen aanraden.
‘Erg fijn aan Jacqueline vind ik dat ze een rust uitstraalt, zowel verbaal als non-verbaal. Dit maakt de sessies ondanks dat het een moeilijk onderwerp is voor mij, toch relaxed en het maakt mij rustig.
Ze werkt vanuit haar hart, dat merk je aan alles. Ze weet uit eigen ervaring hoe benauwend spreekangst kan voelen en gaf mij al bij de eerste sessie het vertrouwen dat het zeker niks is waar je je hele leven mee rond hoeft te lopen. Ik zou haar bij iedereen aanraden!’
Margo Bleeker, yoga docente

Jacqueline’s  aanpak is voor mij een bewezen concept.
‘Mijn angst was heel groot. Ik wist dat ik nog vaak voor een publiek zou moeten staan en dat dat ook van me verwacht wordt. Die spreekangst was heel belemmerend voor mijn functioneren. Altijd maar bezig hoe ik die zou kunnen vermijden.
Ik wist ook dat ik die angst op een gewone training niet zou overwinnen. Jouw site stelde echt de angst centraal. Ik had besloten er iets aan te gaan doen en twijfelde geen moment toen ik je site zag.
Het was een soort laatste noodgreep. Ik twijfelde sterk of ik ooit van deze angst – die ik al een leven lang had – af zou kunnen komen. Ik was niet overtuigd, maar wilde er alles aan doen. Het echt een kans geven. Ik heb gemerkt dat er wel degelijk iets aan te doen is. Jouw aanpak is voor mij nu een bewezen concept.’
Saskia, directeur

 

Wat kost ‘Van spreekangst naar spreekplezier’?

Voor de meeste mensen zijn 4-6 sessies voldoende om hun spreekstress te keren en echt een stuk gemakkelijker het woord te nemen.
De kosten van een (gemiddeld) traject van 5 (online) sessies, plus online support & toegang tot de ‘spreken zonder stress academie’, bedragen 990 euro*.

Voor een ‘LIVE’ traject geldt een kleine toeslag, dit in verband met extra tijd- en locatie-kosten. Een precieze prijsopgave, toegespitst op wat jij persoonlijk nodig hebt, ontvang je na afloop van onze eerste coaching-sessie.

In deze eerste coaching-sessie leer je hoe spreekangst ontstaat en hoe je je angst op een diepgaand niveau kunt gaan kalmeren en stap voor stap veranderen in steeds meer zelfvertrouwen. Je krijgt een goed beeld van mij en van mijn aanpak en merkt vanzelf of het je aanspreekt of niet.

Mochten we na deze eerste sessie merken dat dit traject voor jou toch niet de beste keuze is,
dan laten we het bij deze ene sessie en betaal je 174 euro*.

*Prijzen inclusief 21% btw voor particulieren | exclusief 21% btw voor ondernemers en organisaties

 

Mijn klachten zijn stukken verminderd en nu prima hanteerbaar.
‘Na jarenlange paniek gevoelens bij spreken bij lastige situaties voor mij besloot ik er toch maar wat aan te doen. De insteek om het via het lichaam aan te pakken sprak mij aan en was ik ook nieuwsgierig naar als therapeut zijnde. Na verloop van tijd begon ik steeds meer verschil te merken en nu een half jaar nadat ik klaar ben, zijn mijn klachten stukken verminderd en prima hanteerbaar.

Ik weet nu wat ik moet inzetten en dat geeft al veel rust! Echt een aanrader dus!!’
Claartje, therapeut, Amsterdam

‘Waardevolle levenslessen.
Toen ik bij Jacqueline kwam, was ik mij er niet bewust van hoe kritisch en hard ik soms voor mijzelf ben. Deze gedachten en houding hebben bijgedragen aan de hoge drempel tot spreken in het openbaar.

Met maar vier sessies heeft Jacqueline me al ongelooflijk veel inzicht gegeven over de werking van gedachten, brein en wat voor invloed het heeft op spreekstress. En hoe je dit met simpele tools en mindsets kan veranderen.
Hier kan ik voorlopig zeker mee vooruit en ik merk dat ik al een heel andere (positieve) houding aanneem bij de spreekgelegenheden die ik tot nu toe heb gehad. Ik ben ervan overtuigd dat deze voor heel veel hoogopgeleide vrouwen kunnen werken. Juist omdat Jacqueline volledige aandacht heeft de persoonlijke kwaliteiten en eigenschappen die iemand heeft en hierop verder borduurt samen met jou. Bovendien heeft zij mij advies gegeven dat ik niet alleen voor mijn spreekstress gebruik; veel tips beschouw ik als waardevolle levenslessen en neem ik mee in mijn dagelijkse doen en zijn. Bedankt Jacqueline!’
Lieke, projectmanager, Amsterdam

 

Waar wordt de coaching gegeven?

De sessies zijn online en/of live in mijn lesstudio in Amsterdam.

Tijdens onze telefonische kennismaking bespreken we wat voor jou het meest passend en fijn is.

Online werken kan overigens wat dit onderwerp aangaat heel goed en brengt doorgaans dezelfde resultaten als coaching ‘in het echt’. 

 

 

‘Online coaching bleek prima te werken!
Ik vroeg me af of online coaching wel kon werken. Maar Jacqueline bleek ook online op een heldere en prettige manier theorie en tools over te kunnen brengen, zodat je ze eigen kan maken. Jacqueline weet je via een scherm het gevoel te geven dat je toch bij elkaar in de kamer zit.”
Fenne, jongerencoach

‘Dankzij de training van Jacqueline heb ik meer zelfvertrouwen en durf ik eindelijk weer presentaties te geven.
Ze heeft mij een hele toolbox met praktische handvaten en tips gegeven die ik kan inzetten wanneer nodig. Daardoor gaat de training veel verder dan alleen de individuele sessies en kan ik er altijd weer op terugvallen. Bedankt!’ 
F.N., sales manager

 

Veelgestelde vragen

‘Spreekcoaching… wat is dat eigenlijk precies?’

In het filmpje hieronder vertel ik je daar graag wat meer over..

 

‘Moet je niet ook oefenen voor een groep?’

Goede vraag natuurlijk, maar nee, het mag natuurlijk wel, maar het hoeft zeker nog niet meteen. 
Alles wat je leert tijdens dit traject kun je al inpassen en oefenen gewoon in je dagelijkse gesprekken, overleggen et cetera.
Zo werk je stap voor stap aan het kalmeren van je angst en het versterken van je zelfvertrouwen. Zodat je straks met een stuk meer vertrouwen voor een groep kunt gaan staan. 

Overigens organiseer ik ook regelmatig ‘oefenworkshops’, waarin alle ruimte is om -in een ‘veilige’ omgeving- je skills als spreker te oefenen en te verbeteren.
Jij bent uiteraard van harte welkom om ook daaraan mee te doen.
Als coach-client ontvang je 25% korting op het deelname geld.

 

‘Hoe weet ik of dit traject voor mij een juiste keuze is?’

Om uit te vinden of dit traject voor jou persoonlijk een goede keuze is, beginnen we altijd met een uitgebreide telefonische intake, waarin we bepalen wat er precies voor je speelt en onderzoeken of mijn aanpak wel of niet passend voor je is.
Tijdens onze eerste coaching-sessie vervolgens krijg je een goed beeld van wat je van mij en van ons werk samen verwachten kunt. Mocht dat je -om wat voor reden dan ook- niet aanspreken, dan zit je nog nergens aan vast.
Geen zorgen dus, als je mij direct (en in ieder geval binnen 24 uur) na afloop van die eerste sessie laat weten dat je niet door wilt gaan, betaal je alleen voor die ene sessie, (namelijk 174* euro) en daar laten we het dan bij.

** Dit bedrag is inclusief btw voor particulieren en exclusief 21% btw voor bedrijven en organisaties. 

 

De eerste stap is het aanvragen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek..

In dit (gratis) telefoongesprek onderzoeken we wat jij persoonlijk nodig hebt om je spreekstress op te lossen en bekijken we of dit traject voor jou (qua inhoud, tijd en budget) een goede keuze is.

 

‘Ik zou deze cursus aanraden bij een ieder die met spreekangst worstelt.
Ik merk dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen door deze cursus.’
Marianne Pastoor

Het traject van Spreekangst naar Spreekplezier bleek heel verrassend , boeiend, leerzaam en inspirerend te zijn.
Ik had spreken in het openbaar altijd vermeden. Ik voel me nu veel rustiger en zekerder. Grootste eyeopener was het besef dat de voorbereiding voor zoiets als spreken in het openbaar geen momentopname is maar een gedragsverandering die in het algemeen veel rust met zich meebrengt.’
Hanneke, coach

“Ik ben ook één van de mensen die van zijn spreekangst af is!
In het verleden kon de datum wanneer er een presentatie gepland was mijn hele week/maand bepalen. Ik was slecht gehumeurd en keek zó erg op tegen het moment van spreken. Dit is helemaal verdwenen en eigenlijk is mijn droom uitgekomen.”
Vivian Scholten, student

‘Afgelopen maandag heb ik een verhaal gehouden voor een publiek van 150 man over mijn boek. Daarbij heb ik erg veel gehad aan jouw coaching. Ik heb een structuur voor het verhaal, ik weet beter wat ik zelf kan doen qua contact met het publiek en daardoor ben ik minder nerveus en gaat het beter.’
Esther de Haan, auteur en organisatiecoach, callingu.nl

 

Wanneer kun je beginnen met de coaching?

Je kunt in principe op ieder moment met het traject beginnen. Sessies zijn mogelijk op woensdag t/m vrijdag (altijd overdag) en ook op zaterdagochtend. Voor sommige dagdelen kan wel een wachtlijst gelden.

Klik hier om je aan te melden voor een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek..

Je kunt me natuurlijk ook even mailen. Een kort berichtje met je naam en telefoonnummer is voldoende. Ik neem snel contact met je op, zodat we samen kunnen bekijken of dit traject voor jou (inhoudelijk, qua tijd en qua budget) inderdaad een goede keuze voor je is.
Ook als ik denk dat dat niet zo is en jij iets anders nodig hebt, laat ik je dat eerlijk weten.

Tot gauw, hoop ik!

Hartelijke groet,

 

 

 

PS.

Het aanpakken van je spreekstress is een grote stap. Natuurlijk wil je zeker weten of dit coaching-traject voor jou wel de juiste keuze is. Twijfel je nog? Dat snap ik helemaal. Maar laat je twijfel je niet tegenhouden. Neem in ieder geval even contact met me op om mij je vragen voor te leggen. Je zit daarmee aan niets vast en ik geef je altijd een eerlijk advies.

 

Klik hier om je aan te melden voor een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek..

 

 

‘Alles wat ik heb geleerd is direct toepasbaar in het dagelijkse leven, zowel op het werk als privé.
Oh man, in het verleden werd ik alleen bij de gedachte aan een spannend spreekmoment al extreem gespannen. Al dagen van tevoren  begonnen de slapeloze nachten en de spanning steeg met de dag. En als D-day was aangebroken dan wilde ik alleen nog maar vluchten uit dat spreekmoment. De laatste keer dat mij dat overkwam was voor mij het keerpunt. Ik besloot deze uitdaging voortaan op een andere manier aan te gaan pakken. En na een kleine zoektocht naar een oplossing kwam Jacqueline op mijn pad. Gelukkig maar! De authentieke aanpak, de rust en ervaring van Jacqueline hebben mij in een aantal sessies anders over mijn spreekangst leren denken. Ze heeft mij zoveel handvatten aangereikt waarmee ik nu vertrouwen heb gekregen in mijn eigen (spreek)kwaliteiten. Ik zou echt iedereen die spreekstress ervaart van harte een coachingstraject aanraden bij Jacqueline! Het coachingtraject ‘Van spreekstress naar spreekplezier’, het is absoluut de moeite waard. Je kunt er eigenlijk alleen maar profijt van hebben.’
Martha, marketingmanager

‘Jacqueline’s scherpe observaties en coaching, leverden onverwachte, inspirerende inzichten op, die me nog steeds helpen, niet alleen in mijn spreken, maar ook in mijn dagelijkse doen en laten.’
Maja Nijessen, Schrijfster, musicus, gids in Amersfoort

‘Er is echt iets fundamenteels veranderd, super fijn!
Mijn betoog ging echt prima! Ik hoorde van iedereen terug dat ik er helemaal als mezelf stond, en dat was volgens mij precies waar we naar toe wilden!  In het begin toen ik er net stond voelde ik nog best veel spanning, maar zodra ik begon met praten, viel het allemaal weg!

Leuk detail is dat ik over 1,5 uur weer een praatje mag gaan geven, en morgen-ochtend weer. Niets bijzonders, vooral informatie geven over mijzelf en mijn functie, maar het is zo leuk te merken dat ik me totaal niet druk maak en er zelfs wel gewoon zin in heb. Wie had dat kunnen denken?!”
Johanna, universitair docent

‘De combinatie van uitleg over theorie, praktische oefeningen en ‘lotgenoten’ treffen, heeft voor mij heel goed gewerkt.
Tijdens mijn loopbaan van zo’n 20 jaar is spreken in het openbaar altijd een ‘gevoelige plek’ geweest. Zo’n plek die, in een periode van onzekerheid in een nieuwe werksituatie, bij mij weer extra naar de oppervlakte komt; veel spanning vooraf, niet meer kunnen relativeren en al zeker niet je beste zelf kunnen laten zien tijdens een spreekmoment. Toen ik vorig jaar – in een nieuwe baan – weer in zo’n ‘loop’ belandde en daar ook niet meer zelf uitkwam, heb ik hulp gezocht.

Jacqueline viel mij op omdat ze zich specifiek op vrouwen richt en volgens een methodiek, gebaseerd op theorieën en veel praktijkervaring te werk gaat. Daarnaast biedt ze rust en begrip, met humor.
Uiteindelijk heb ik 4 sessies (waarvan 1 live workshop met 3 andere dames) gevolgd.  Een klein jaar verder, stel ik vast dat veel spreekmomenten ‘vanzelf’ gaan en dat de grotere, waar ik voorheen van wakker kon liggen, nog wel spanning oproepen, maar die is hanteerbaar en houdt me ook scherp.’
Maartje, projectmanager

‘Presenteren voor groepen vond ik altijd een ramp.
Als ik het woord presenteren al hoorde schoot ik in de stress. Jacqueline heeft mij tijdens de sessies ‘spreken zonder stress’ laten zien dat je spreken in het openbaar ook op een andere manier kan benaderen, dat er een alternatieve route is! Dit was een eyeopener voor mij. Tevens heeft ze me een ’toolbox’ gegeven om met meer vertrouwen en rust voor de groep te kunnen staan. Erg fijn!’

Fiona Vestering, sales

“Coaching bij Jacqueline was als een vrolijke ongedwongen ontdekkingsreis naar de handvaten die mij houvast en vertrouwen geven om de stress die komt kijken bij het spreken in het openbaar onder controle te houden.”
J.V.

‘Veel geleerd tijdens de workshop spreken zonder stress bij Jacqueline.
Heeft me veel lucht, inzichten en ervaringen gegeven.’
Els Dekkers, Loopbaanbegeleiding, www.elsdekkers.nl

‘Ik sta nu zelfverzekerd voor de groep, met gezonde zenuwen, gewoon mijn verhaal te doen.
Stond ik daar voor de groep, met rode vlekken in mijn nek die omhoog kropen, een bibberstem en perste ik zo snel mogelijk mijn tekst eruit zodat ik daarna weer snel van het “toneel”kon afdruipen. Totaal geen controle meer over mijn lichaam terwijl mijn geest zo graag wilde! De wil is er om zoveel waardevols te delen met de groep, maar hoe dan?Jacqueline heeft hierin zoveel betekend voor mij; haar aanpak en technieken hebben mij, in relatief korte tijd, ergens gebracht waar ik mijzelf versteld heb doen staan. Ik sta nu zelfverzekerd voor de groep, met gezonde zenuwen, gewoon mijn verhaal te doen. Wat is dat leuk zeg, als je ziet dat je mensen echt kan bereiken…’

Caroline (40 jaar) docent Wiskunde in opleiding

‘De training spreken zonder stress was echt gericht op de praktijk en heel erg op mijn collega en mij toegespitst. De wijze waarop Jacqueline de training geeft spreekt ook heel erg aan. Je voelt je helemaal op je gemak en er wordt goed geluisterd naar de vragen waar je mee zit en antwoord gegeven hoe je ermee om kunt gaan.’
Maureen Croese, www.merem.nl

‘Dit traject is voor mij – iemand die erg in haar hoofd zit – heel behulpzaam geweest.
Spreken in het openbaar – of het nou gaat om een presentatie, tijdens een (team)overleg of in een groep met mensen die ik niet goed ken – heb ik altijd vreselijk gevonden en ging ik het liefst zoveel mogelijk uit de weg. Het kon echt wekenlang als een duiveltje op mijn schouder zitten en mijn humeur negatief beïnvloeden gedurende die periode, tot het dan weer achter de rug was.  De angst zal in mijn geval nooit helemaal weggaan, dat besef ik, maar het geeft niet. Er is zoveel rust voor in de plaats gekomen.’

Laura, business development

‘Ik vond de cursus Spreken zonder STRESS van Jacqueline echt heel goed en prettig!
Ik had ook voor een cursus kunnen kiezen waarbij er tips en trucs worden gegeven over de inhoud van de presentatie en dan allemaal om toerbeurt oefenen. Ook niet verkeerd natuurlijk, maar dat heb ik al eindeloos gedaan. Kost veel energie en de moeilijkheid die ik tegenkom in de praktijk komt dan niet echt aan bod. Ik heb nu veel beter gereedschap gekregen!’

Marion D., Jurist

 

Klik hier om je aan te melden voor een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek..

 

 

 

Scroll naar top