Hoe Human Design en de Gene Keys je kunnen helpen meer ‘jezelf’ te zijn in je communicatie en marketing.

Er zijn vele manieren om dat wat je wilt delen ook echt de wereld in te zetten.

‘Je moet je presentatie zus (of zo) opbouwen!’
‘Je moet vooral ook aan storytelling doen!’
‘Humor is belangrijk!’
‘Houd het vooral praktisch!’

Er gaan vele adviezen rond als het gaat om communicatie en spreken in het openbaar..

Veel van die adviezen hebben absoluut hun waarde, maar waar het uiteindelijk toch allemaal op neerkomt is dat we pas echt graag naar iemand luisteren als hij of zij eerlijk en oprecht is in wat hij of zij van zichzelf laat zien.

Pas dan voelen we een connectie en openen we ons voor elkaar. Nu is dat precies misschien ook wel het moeilijkste wat er is..

Weinig voelt zo kwetsbaar als ‘gewoon jezelf’ te zijn.

En al helemaal in deze tijd waarin een overweldigende hoeveelheid beelden en ideeën over ons heen wordt gestort via social media, advertenties over wie en wat je allemaal wel niet zou moeten zijn is het helemaal verdomd lastig.

Voeg daarbij de alle conditionering die we van kleins af aan ondergaan en de vele overlevingsstrategieën die we onbewust aanleren en het wordt nog best lastig om je eigen antwoord te vinden op vragen als:

‘Wie ben ik?’
‘Wat is mijn plek in de wereld?’
‘Hoe kan ik van betekenis zijn?’

In mijn speurtocht naar een antwoord op die vragen stuitte ik een aantal jaren geleden op het Human Design systeem en kort daarna op een verdieping daarvan, namelijk de Gene Keys.
Een fascinerende ontdekkingsreis begon..

 

Human Design en Gene Keys zijn twee verschillende, maar aanverwante systemen..

Human design helpt je jezelf beter te leren kennen en gebruiken door je een blauwdruk te geven van hoe je energetisch in elkaar steekt.

Human Design is een synthese van oa de I Ching, astrologie, de Veda, de Kabbala en blijkt ook aan te sluiten op de laatste inzichten op het gebied van de kwantum fysica en epigenics.

Human Design werd in 1987 ‘ontvangen’ door een man met de vreemde naam Ra Uru Hu.
Hoe dat precies is gegaan is een mysterie, maar vast staat dat de kennis die in slechts enkele dagen tot hem kwam zo veelomvattend is dat je er de rest van je leven mee zoet kunt zijn!

 

Hoe werkt Human Design?

Human Design gebruikt je geboortedatum, -tijd en -plaats om een profiel samen te stellen dat je laat zien hoe je energetisch in elkaar steekt en hoe je het beste omgaat met wat het leven je voorschotelt.
Human Design geeft je als het ware  een ‘gebruiksaanwijzing voor jezelf’.
Het kennen van je eigen design helpt je makkelijker je eigen weg te vinden, betere beslissingen te maken en je eigen stem en stijl te omarmen.

 

De Gene Keys zijn vervolgens een verdere uitwerking van een bepaald onderdeel van je Human Design-profiel 

De Gene Keys zijn gebaseerd op de 64 hexagrammen van de I Ching, oftewel het ‘Boek der Veranderingen’. Iedere hexagram staat voor een bepaalde archetypische kwaliteit die wij mensen kunnen belichamen.

Intrigerend genoeg corresponderen die 5000 jaar oude hexagrammen met de 64 bouwstenen waaruit ons DNA bestaat. Vandaar dus de naam Gene Keys, het zijn als het ware sleutels waarmee je het potentieel in je DNA verder kunt ontsluiten.

De Gene Keys werden uitgewerkt door Richard Rudd. Hij schreef een fascinerend (en lijvig!) boekwerk* waarin hij de 64 Gene Keys in al hun aspecten beschrijft.

 

Wat heb je aan die Gene Keys?

Iedere Gene Key beschrijft een bepaalde archetypische kwaliteit die wij mensen -in meer of mindere mate- in ons dragen. Iedere Gene Key omvat zowel de schaduwzijde als de allerhoogste expressie van die kwaliteit.

Neem bijvoorbeeld Gene Key 8, deze bestrijkt het hele spectrum tussen ‘Middelmatigheid’ via ‘Eigenzinnigheid’ tot ‘Uitzonderlijkheid’.

Dit is overigens de Gene Key van mijn ‘levenswerk’, geen wonder dus dat ik dit stuk nu schrijf. 😉  

Door je eigen Gene Keys met nieuwsgierige blik te onderzoeken en in jezelf alle ruimte te geven, opent je binnenwereld zich meer en meer en leer je jezelf en je plek in de wereld steeds beter kennen en waarderen.

Zo kunnen de Gene Keys je dus ook helpen je eigen persoonlijke stijl en stem  te kennen en meer en meer te omarmen.

 

Je Gene Keys-profiel

Ook je Gene Keys profiel is gebaseerd op je geboortedatum, -tijd en -plaats.
Het ziet er heel anders uit dan je Human Design-profiel, het toont je niet zozeer je profiel als wel je levenspad, ook wel het ‘gouden pad’ genoemd.

Het vertelt je over het soort uitdagingen en uitnodigingen dat je tegen zult tegenkomen in je leven. Jouw specifieke Gene Keys vertellen je over je genius,  je relaties, je levenswerk en je plek in de maatschappij.

Hier kun je jouw Gene Keys profiel (gratis) aanvragen*..

 

‘Geduldig en met vriendelijke ogen..’

Net zoals Human Design schrijven de Gene Keys je niets voor, ze zeggen niet wie of wat je bent, maar nodigen je uit om met ‘vriendelijke ogen’ geduldig naar jezelf te kijken en zo de potentie die in je is meer en meer de ruimte te geven om tot volle bloei te komen.

“We zijn allemaal geboren om te strálen.”

Voor mij persoonlijk zijn zowel Human Design als de Gene Keys een  bron van inspiratie, en ik hoop met dit artikel iets daarvan met jou te hebben kunnen delen.

Natuurlijk valt er nog veel meer over te zeggen en uit te leggen, maar dat bewaar ik graag voor een volgende keer..

Zin in meer info & inspiratie rondom personal branding, human design en de Gene Keys?


Houd dan deze website goed in de gaten of meld je HIER aan voor updates, dan houd ik je graag op de hoogte.

Of boek hier een ‘100% JIJ met Human Design & de Gene Keys-sessie’..

Heb je vragen? Mail me gerust even, ik vind het leuk van je te horen!

Hartelijke groet,

 

 

Klik hier om je gratis aan te melden voor meer info & inspiratie over personal branding, human design & de gene keys..

 

Lees hier meer over hoe je kunt spreken vanuit flow & verbinding..

Lees hier meer over de STILLE KRACHT SESSIES die ik aanbied.. 

 

* Dit is een affiliate link.

Scroll naar boven