Inspiratie en BOEKEN voor in de vakantiekoffer..

Tijd voor vakantie!

Mijn gedachten hebben steeds meer moeite met het in rechte lijnen blijven denken,

Ze fladderen liever een beetje..

Dat deed me denken aan een klein verhaal van Toon Tellegen over een zwaan en een vlinder. Ik heb het voor je opgenomen, je kunt het hier beluisteren.

Voor mij betekent vakantie vooral weinig hoeven en de dag zichzelf laten invullen.

Maar er hoort ook altijd een stapel boeken bij.

De boeken die met mij mee in de koffer gaan:

Domeinen van het Geheugen, verhalen en novellen, Felisberto Hernandez

Hernanadez is vrij onbekend, maar de verhalen van deze Latijns-Amerikaanse schrijver zijn een feest om te lezen.

Hij dompelt je onder in de merkwaardige en poëtische wereld van zijn geheugen. Ik heb een paar verhalen gelezen en verheug me alleen maar op meer!

The Hero’s Journey, Joseph Campell

Staat al jaren op mijn lijstje, maar nu gaat hij toch echt mee. Campell is de man die diep de mythologie in dook en de universele structuur van onze belangrijkste verhalen naar boven toverde. De reis van de held, de held met duizend gezichten. Inspiratie voor ongeveer iedere scenarist en verhalenverteller. Ben benieuwd naar zijn eigen levensverhaal.

Power vs Force,The Hidden Determinants of Human Behaviour, David R. Hawkins

Wat maakt mensen en systemen sterk? En wat verzwakt hen? Hoe ontstaat verandering? En hoe kun je die sturen?   Hawkins deed er intensief onderzoek naar.  Ik las een fascinerend artikel over zijn bevindingen dat mij erg aan het denken heeft gezet over de volgende stappen in mijn werk. Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Je gaat er later vast meer over lezen op dit blog.

BLINK, the Power of Thinking Without Thinking, Malcolm Gladwell

Ik geloof erg in de kracht van het denken zonder te denken, zo ontstaan mijn beste ideeën. Wat zou Mr. Gladwell hierover te zeggen hebben? Na de vakantie weet ik het!

Het geheim van genialiteit, ontdek het genie in jezelf, Tijn Touber

Kijk, dat wil ik ook wel, een genie worden! 😉 Typisch zo’n boek om af en toe even in te snuffelen en je te laten inspireren door mensen die van wanten weten.

Drawing on the Right Side of the Brain, Betty Edwards

Gaat ieder jaar mee. Omdat ik het heerlijk vind om te tekenen, dat veel te weinig doe en dit boek volop inspiratie biedt. Betty Edwards neemt je aan de hand en helpt je te tekenen zonder zorgen. Volg haar proces en je blijkt veel beter te kunnen tekenen dan je ooit had durven dromen.

Tot zover mijn lijstje (de stapel werd steeds hoger 😉 maar misschien heb jij ook nog goede tips?

Ik hoor ze graag. Laat je ze hieronder achter? Dank!

Scroll naar boven