Boeken en inspiratie voor in de vakantiekoffer

Female legs in a hammock on a background of the sea, palm trees and sunset. Vacation conceptWat is er heerlijker dan de tijd even stil zetten en lekker met een boek de hangmat in! Niet veel toch?

Ik ben een echte lezer en lees alles wat los en vast zit. Hangmat of niet, ik lees!

Hou jij ook wel van een goed boek?

Hieronder heb ik een aantal boeken voor je op een rijtje gezet.

Sommige ervan heb ik al gelezen maar wil ik nog eens herlezen, en andere zijn ook voor mij nog helemaal nieuw..

marthaFinding Your Way in a Wild New World,
4 steps for Finding Your True Calling
door Martha Beck

Een tijdje terug stuitte ik op Martha Beck, ik had nog nooit van haar gehoord, maar zij blijkt een wereldberoemde Life Coach te zijn.

Ik was blij verrast door dit boek, Martha Beck heeft een jaloersmakende prettige pen en het onderwerp is iets wat mij al jarenlang bezig houdt: hoe kun je je je beste zelf zijn, ook als het druk, spannend of moeilijk is?

In dit boek deelt zij wat zij hierover leerde tijdens haar verblijf in een prachtig natuurpark in Afrika.  Het boek zit boordevol mooie tools en technieken waarvan ik er zeker een aantal ga uitproberen deze zomer.

daymakerLife as a Daymaker, How to Change the World Simply by Making Someone’s Day
door David Wagner

De schrijver van dit boek is haarstylist. Ooit kreeg hij een dame in zijn stoel die hij zo goed mogelijk knipte en kapte en alle zorg en aandacht gaf die hij maar geven kon. Opgetogen verliet zij zijn salon.

Enkele dagen later kreeg hij een brief van haar waarin zij vertelde dat zij die dag een einde aan haar leven had willen maken, maar daarvan had afgezien. Voor het eerst in lange tijd had zij zich in zijn stoel weer wat beter gevoeld. Daardoor had zij nieuwe hoop gekregen en was zij naar professionele hulp op zoek gegaan.

David Wagner realiseerde zich hoeveel verschil we kunnen maken voor iemand, gewoon door even je beste zelf te zijn. Een glimlach, vriendelijk woord of ander klein gebaar kan al een wereld van verschil maken.

Klik hier om naar de website van de Daymaker Movement te gaan en laat je inspireren..

talent code

The Talent Code, Great isn’t Born, it’s Grown
door Daniel Coyle

Je zult het waarschijnlijk al gemerkt hebben maar ik ben nogal geïnteresseerd in hoe je het beste uit jezelf kan halen.

Ik heb dan ook met veel plezier het eerdere boek van Daniel Coyle Little Book of Talent gelezen en herlezen.

Daniel Coyle verstaat de kunst om gedegen wetenschappelijk onderzoek om te zetten in praktische tips en technieken en ik ben dan ook erg benieuwd naar zijn nieuwe boek.

artist dateThe Miracle of the Artist Dates, 32 ways for Activities that will nourish Your Creative Soul
door Julia Cameron

Julia Cameron ken je waarschijnlijk wel van haar niet te missen boek The Artist Way, een handleiding voor iedereen die creatief werkt doet of wilt doen.

In dit boek heeft zij het onder andere over het belang van het voeden van je ‘Inner Artist’ oftewel het creatieve en kinderlijke deel van jezelf.

Zo’n Artist Date houdt in dat je iets doet dat geen direct nut heeft, maar dat wel je creativiteit voedt en wakker houdt.

Denk daarbij aan het rondstruinen in een kinderboeken-of aquariumwinkel, het kopen van glitterpennen of modelklei, een liefdesbrief aan jezelf schrijven of een plant kopen en meer van dat soort leuks..

Een Schitterend Vergeten Leven, De Eeuw van Frieda Belinfante, door Toni Boumans

Ik ben al in dit boek begonnen maar heb het nog lang niet uit. Deze zomer ga ik er de tijd voor nemen. Het gaat over een vrouw van Joods afkomst die tegen alle verdrukking in op haar roeping volgde en die tot een succes wist te maken.

Frieda Belinfante was een van de eerste vrouwelijke dirigenten van Nederland. Haar carrière werd door de oorlog getorpedeerd, maar zij liet zich niet klein krijgen en werd een belangrijke kracht in het verzet.

Na de oorlog vertrok zij naar Amerika waar zij alsnog een prachtige carrière opbouwde. Ik ben benieuwd hoe zij dat voor elkaar heeft gekregen en verheug me op de rest van dit boek.

Zo, dit is (voor nu!) mijn boekenlijst.  Zit er ook iets tussen wat jou aanspreekt? Ik hoop het, maar hoe dan ook, met of zonder boek erbij, ik wens je een heerlijke zomertijd!

Hartelijke groet,

Jacqueline Hulleman

PS. Zin in meer tips, tools & inspiratie? Meld je hieronder aan dan blijf je op de hoogte!

Scroll naar boven