‘Zit er een boek in jou?’ [gastblog]

Omdat ik weet dat veel lezers van dit blog meer te delen hebben dan zij zichzelf vaak toe durven te geven vandaag een gastblog van Jolanda Pikkaart de ‘kleurrijke schrijfcoach’.

Jolanda helpt succesvolle ondernemers en professionals om een boek te schrijven en te promoten, zodat ze meer klanten, omzet en media-aandacht krijgen.

En als je dat boek nu ook nog met een lezing combineert, dan kun je echt iets heel moois en waardevols de wereld in zetten!

‘Zit er een boek in jou?’ door Jolanda Pikkaart

Op een event luister ik naar een van de deelnemers. Enthousiast vertelt ze tijdens de pauze aan een paar andere vrouwen hoe je meer zelfliefde krijgt en uit een gewelddadige relatie stapt.

“Er zit een boek in jou,” zeg ik als we teruglopen naar de zaal. Ze kijkt me verbaasd aan.

“Ja echt, weet je wel hoeveel vrouwen je met jouw verhaal kunt helpen?” Ik geef haar mijn visitekaartje en druk haar op het hart om een afspraak te maken voor een gratis boeksessie.

Als ondernemer of professional heb je veel kennis en ervaring, jouw klanten weten dat. Je hebt dingen geleerd, stappen gezet en inzichten gekregen. Hoe mooi zou het zijn als je daar nog meer mensen mee zou kunnen helpen? Waarschijnlijk doe je dat al vanuit je werk, maar hoe te groter je bereik, des te meer mensen maken grote stappen. Zo maak je de wereld een beetje mooier.

Als je jouw verhaal in een boek zou gieten, wat zou dat voor al die lezers betekenen? Stiekem droom je hier al heel lang van, maar…

Dat stemmetje

Steeds weer hoor je dat stemmetje van je moeder, je partner of een vriendin dat zegt:

“ Tegenwoordig wil iedereen een boek schrijven.”

“ Wie zit er nu op jouw boek te wachten?”

“ Er zijn al zoveel boeken over … (jouw onderwerp) geschreven.”

“Je kunt helemaal niet schrijven.”

En dan duw je jouw verlangen weer weg. Want het is waar, zo bijzonder is jouw verhaal niet, toch? We zijn het niet eens.

De wereld wacht op jou

Sluit je ogen. Stel je nu eens voor dat jouw boek klaar is. Jouw naam staat er op. Wat zou dat betekenen voor al die lezers? Wat gaat het ze brengen? En wat brengt het jou?

Stap op het podium

Het is tijd om je verhaal te delen, om in het licht te gaan staan. Er is een podium voor jou. Je lezers zullen je dankbaar zijn.

Zit er een boek in jou?

Heb jij een verhaal dat je al heel lang wilt delen? Vanuit jezelf of je werk? Laat mij jou helpen om dat verhaal om te toveren tot een boek dat voor jou en je bedrijf gaat werken. Reserveer een gratis boeksessie en ik denk met je mee.

Wil je naast je boek ook een lezing geven? Boek dan een gratis Spreek Succes Sessie met Jacqueline.

 

Wie is Jolanda Pikkaart?

Jolanda Pikkaart helpt succesvolle ondernemers en professionals om een boek te schrijven en te promoten, zodat ze meer klanten, omzet en media-aandacht krijgen. Zij zorgt voor schrijftips en commitment bij het schrijven van je boek. Volg haar gratis online training en zet je eerste stap. Jouw verhaal is het waard.

 

Meer lezen?

Scroll naar boven