Een heel goed advies

‘Vergeet niet dat je gewoon kunt stoppen met waar je mee bezig bent.’

Dit advies werd me gegeven door Erika Whittaker. Zij werd in de jaren dertig opgeleid door F.M. Alexander, de grondlegger van de Alexander Techniek. Een bijzondere oudere dame, met de helderste blik die ik ooit bij iemand heb gezien.
Ze zei het tegen me tijdens een masterclass toen ik enorm mijn best aan het doen was om een of andere jongleerkunst te vertonen. Ik stopte meteen met waar ik zo druk mee bezig was. Liet het helemaal los. Ik maakte opnieuw een beslissing en … ik schitterde 😉

Hoe vaak gebeurt het niet dat als je iets lastigs voor elkaar moet krijgen wat maar niet wil lukken, het pas lukt als je het bijltje er echt even helemaal bij neer legt en het echt even helemaal loslaat.

Het is eigenlijk zo simpel, maar omdat we zo gewend zijn om met het verstand op nul stug door te gaan met waar we mee bezig zijn -of het nou gaat zoals we willen of niet- is ergens mee stoppen toch niet zo vanzelfsprekend of gemakkelijk als het op het eerste oog lijkt.  Helaas!

In mijn ervaring geldt dit principe bij zo goed als alles wat je doet. Even stoppen geeft tijd en ruimte, je zit jezelf minder in de weg, je adem komt vrij, je hersencellen krijgen weer zuurstof,  je balans kan zich herstellen waardoor alles je gemakkelijker afgaat.

Moraal van dit verhaal

Het is zonde om te wachten tot de spanning en frustratie al heel erg hoog zijn opgelopen. Realiseer je dat je ieder moment kunt stoppen met wat je aan het doen bent en stop bijtijds en regelmatig!

Heb jij een mooie ervaring op dit gebied? Laat het me hieronder weten!

Wil je dit verder uitwerken? Klik hier voor meer info over mijn lessen.

Scroll naar boven