Over ons linker- en rechterbrein en de Alexandertechniek..

In deze filmanimatie gaat psychiater en schrijver Iain Mc Gilchrist in op fabels en feiten rondom de (samen)werking van de linker en rechter hersenhelft.

Een bijzonder interessant onderwerp, vind ik, dat veel vragen oproept over de wereld die we met zijn allen hebben gecreëerd. Een wereld die in hoge mate wordt bepaald door de concrete, talige en in objecten geïnteresseerde linkerhersenhelft en die veel minder recht doet aan de intuïtieve en verbindende kwaliteiten van de rechterhersenhelft.

De Alexandertechniek is voor mij een methode om de balans te herstellen. Op verschillende manieren. Ik pik er twee (die veel met elkaar te maken hebben) uit:

De dominantie van de linkerhersenhelft leidt tot versmalling van je focus, je ziet alleen nog maar details. Het geheel raakt zoek. De Alexandertechniek helpt je je aandacht te verruimen en je te verbinden met andere levende wezens en de wereld om je heen.

Iets anders dat Iain Mc Gilchrist in dit verband aanstipt, is de neiging van de linkerhersenhelft om het lichaam te zien als allemaal losse onderdeeltjes. Dat is iets dat heel wijdverbreid is. En een belangrijke oorzaak van heel veel klachten en problemen. De Alexandertechniek helpt je jezelf weer als een geheel te ervaren. En dat, lieve mensen, is goud waard..

Kun je het filmpje hieronder niet bekijken? Klik dan hier

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dFs9WO2B[/youtube]

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan rechtsboven aan voor mijn GRATIS BALANSTIPS.

Vond je dit artikel de moeite waard? Deel het gerust. Dankjewel daarvoor..

Scroll naar boven