Over goede voornemens en de kracht van woorden..

Ben jij iemand die houdt van ‘goede voornemens’?

Jacqueline Hulleman, balans & houdingscoach, docente Alexandertechniek in AmsterdamIkzelf niet echt. Althans dat dacht ik tot voor kort. Ik vond ze altijd nogal zinloos en een beetje obligaat. Totdat ik daar eens beter naar keek. En toen kwam de aap uit de mouw. Ik loop zelf ook over van de goede voornemens! Al noem ik ze misschien niet zo..

Voornemens en wensen zijn helemaal geen luxe, maar pure noodzaak.

Ze geven je leven richting en zin. En het is eigenlijk een heel goed idee om daar tenminste een keer per jaar eens echt bij stil te staan. En je af te vragen wat je nou werkelijk belangrijk vindt in je leven.

Doe je dat niet dan is het een beetje alsof je de Bijenkorf wordt ingestuurd met 5000 euro en de opdracht ‘Koop maar wat je wilt!” en je geen flauw benul hebt over wat je nou eigenlijk wilt of nodig hebt.
Wat koop je dan? Waar kies je voor als je niet weet of je een broek of trui wilt? Of welke boeken je wilt lezen? Waarmee kom je dan buiten? Met wat toevallig in de aanbieding was? Of met wat de verkoopster je aanried?

Nee, natuurlijk wil je dat niet! Toch? Ik althans, wil zelf aan het stuur van mijn leven staan. En dus vraag ik me regelmatig af wat ik echt wil en echt belangrijk vind in het leven. Zodat die wensen richting kunnen geven aan mijn acties en re-acties. En ik niet alleen maar achteraf kan constateren dat ik eigenlijk niet zo tevreden ben.

Om je wensen duidelijk en helder te krijgen en te houden, kun je de kracht van woorden inzetten.

Sleutelwoorden die aangeven wat jij echt belangrijk vindt. Die je eraan herinneren vanuit welke waarden je wilt leven. Woorden werken als krachtige richtingaanwijzers.

In mijn ervaring heb je daarvoor maar een paar woorden nodig.

Je kunt kiezen voor slechts 1 woord, maar als je dat te weinig vindt, kies je er 2 of maximaal 3. Dat is voldoende om je te inspireren en te motiveren.

Kies je sleutelwoorden zorgvuldig, maar doe er niet te moeilijk over.

De eerste woorden waar je aan denkt als je er even voor gaat zitten, zijn waarschijnlijk de beste. Schrijf je woorden op, hang ze op een duidelijk zichtbare plek en zet ze in je telefoon en je nieuwe  agenda. Denk vooral vaak aan ze. Sta met ze op en ga met ze naar bed 😉 en haal ze voor de geest bij iedere actie die ertoe doet.

Ik heb gemerkt dat dat helpt om de juiste vragen te stellen en keuzes te maken die je helpen je leven te vervullen met wat echt belangrijk voor je is.

Dit zijn mijn persoonlijke sleutelwoorden:

LIEFDE..

MOED..

CREATIVITEIT..

Ik ben heel erg benieuwd naar waar ze mij het komende jaar zullen brengen..

Voor welke woorden kies jij?

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan rechtsboven aan voor mijn gratis BALANSTIPS!

Wil je het artikel delen? Heel graag! De knoppen hieronder maken het extra gemakkelijk. Dank je wel alvast..

Scroll naar boven