Inspiratie en boeken voor in de vakantiekoffer..

Voor een fijne vakantie is eigenlijk niet zo heel veel nodig. Met een lekkere stoel onder een boom en een paar goede boeken kom je een heel eind!

Hier een paar aanraders..

9200000032570741

Goddesses Never Age, by Dr. Christiane Northrup

Christiane Northrup is vrouwenarts, maar heeft haar vleugels verder uit geslagen. In dit boek stelt zij onze cultureel bepaalde ideeën over leeftijd aan de kaak.

Het geheim van fris en fruitig ouder worden zit volgens haar vooral in het volop genieten van alle goede dingen van het leven en nooit op te houden met leren, dansen, spelen en wijzer worden.

Het boek zit vol tips en praktische ideeën.

Goddesses Never Age: The Secret Prescription for Radiance, Vitality, and Well-Being by Dr. Christiane Northrup*

Ouder worden en ouder wordende ouders zijn thema’s die mij op dit moment erg bezighouden. Het volgende boek gaat daar ook over, maar dan weer op een heel andere manier.

9200000022230385Niets weerstaat de nacht, van Delphine de Vigan.

Dit boek kreeg ik van een vriendin die er zeer van onder de indruk was. Ik ben er net in begonnen en kan het al bijna niet meer wegleggen.

Niets Weerstaat de Nacht, van Delphine de Vigan

En dan een heel ander thema, timemanagement. Alhoewel. Een heel ander thema? Ook dit gaat over het voortschrijden van de tijd..

Ik merk dat ik de laatste tijden steeds meer de urgentie en het verlangen voel om mijn tijd hier op aarde heel goed te benutten. Voor mij geen eindeloos tv kijken of zinloos ronddolen op Facebook of internet meer. Er zijn veel leukere en vervullende dingen te doen!

Maar ja, dat zijn er vaak zo veel dat ik soms niet goed weet waar te beginnen.

Dit boek helpt om meer voor elkaar te krijgen zonder jezelf over de kop te werken:

9200000033205087Eat that Frog, by Brian Tracey

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kom altijd tijd tekort om aan al mijn ideeën en projecten te werken. Veel tijd gaat verloren doordat ik de dingen die ik moeilijk vind of minder leuk vind en steeds maar weer voor me uit schuif.

De schrijver van dit boek weet daar wel raad mee. In dit boek vind je talloze praktische tips en ideeën waar je meteen mee aan de slag kunt. Alle kleine beetjes helpen..

Eat that Frog, by Brian Tracey

In het verlengde hiervan hoort dan ook weer dit boek:

Om ruimte te maken voor het nieuwe, is het nodig eerst het oude op te ruimen. Ik heb dat ook maar eens heel letterlijk genomen en ben al een paar weken bezig om stap voor stap mijn huis te ‘declutteren’, zoals dat in goed Engels heet.

Alles wat ik niet meer gebruik of nodig heb mag weg! Ongelooflijk wat je niet allemaal aan spullen en papieren verzamelt in de loop van een paar jaren. En wat lucht het op om daar een heleboel van gewoon weg te doen.

Ik heb zelfs een papiershredder gekocht. Heerlijk om daar al die oude documenten in te zien verdwijnen, kan ik je aanraden!

En ja, het is echt waar, al dat weggooien geeft ruimte voor nieuwe plannen en ideeën!

9200000028423640The life Changing Magic of Decluttering, by Marie Kondo

Dat declutteren dat doe ik gewoon maar een beetje uit de losse pols. En ja, dat werkt prima! Mijn huis wordt steeds leger en mijn hoofd ook. 😉 Toch ben ik ook wel benieuwd wat opruim goeroe Marie Kondo erover te vertellen heeft..

The life Changing Magic of Decluttering, by Marie Kondo

(De titel is in ieder geval al goed 😉

Hoe dan ook, na al dat opruimen is er weer volop ruimte voor grootse plannen. Laten we stoppen met onszelf klein te houden, we zijn nu klaar voor het grote werk! 

9200000025773261Playing Big, by Tara Mohr

Tara Mohr ontleedt waar het in zit dat zoveel vrouwen zich kleiner houden dan zij eigenlijk zijn en komt met allerlei praktische suggesties om dat eindelijk eens te keren.

Playing Big, by Tara Mohr

Ken je het gevoel dat je ondanks je grootse plannen toch steeds weer ergens in blijft hangen? Ik ken het maar al te goed en dit boek staat al een hele tijd op mijn wenslijstje..

1001004007662549The Big Leap, Conquer Your Hidden Fear and Take Life to the Next level, by Gay Hendricks

Hoe laat je oude belemmeringen achter en doorbreek je je zelf gecreëerde glazen plafond?

The Big Leap, by Gay Hendricks

En dan slot twee fijne boeken om jezelf lekker in te verliezen:

9200000029287509Het boek der wonderlijke dingen van Michel Faber

Michel Faber is een geweldige schrijven, dit boek leest als een trein en is bijzonder vervreemdend en tegelijkertijd ongelooflijk herkenbaar.

Faber is een meester in het scheppen en beschrijven van nieuwe werelden waarin altijd maar weer de liefde of het gebrek daaraan centraal staat.

Het boek der wonderlijke dingen van Michel Faber

En vergeet ook niet zijn meesterwerk

Lelieblank Scharlakenrood te lezen (of te herlezen!)

Ik wens je een heerlijke en ontspannen vakantie!

Hartelijke groet,

Jacqueline Hulleman

PS. Vergeet niet ook gewoon lekker even helemaal NIETS te doen!

Scroll naar boven