De ‘3e persoon truc’ om je stress te kalmeren..

 

‘Jeetje zeg, die Jacqueline die is echt even helemaal van de kaart, ze weet helemaal niet meer wat ze moet doen of zeggen!’.

Beetje gek misschien, maar bovenstaande zei ik (Jacqueline dus) tegen mezelf toen ik er inderdaad even vanaf was, omdat ik volkomen onverwacht een afzegging kreeg voor een grote spreek-klus waar ik al veel werk in had gestoken en ik me enorm op verheugde.

Ik voelde me zwaar teleurgesteld en was echt even uit het veld geslagen. Maar toen herinnerde ik me gelukkig opeens weer de DERDE PERSOON TRUC.

Uit allerlei onderzoek blijkt namelijk dat over jezelf in de derde persoon (hij/zij) praten, helpt om stress te kalmeren.

Dat zorgt namelijk voor instant emotionele afstand, je identificeert je minder met je stress en dat maakt dat je weer wat beter kunt nadenken.

En hielp het?! Ja, dat deed het zeker!

‘Jacqueline was weliswaar even met stomheid geslagen, maar kwam gelukkig snel weer op haar apropos’.

Over jezelf praten (en denken) in derde persoon voelt misschien een beetje gek, maar is een simpele manier om stress te doorbreken en het heft weer terug in handen te nemen.

En dat kunnen we natuurlijk allemaal wel -hier of daar- gebruiken nietwaar? 😉

Probeer jij het uit? Ben heel benieuwd hoe het voor jou werkt. Leuk als je me dat wilt laten weten.. 

Hartelijke groet,

 

 

 

Zin in meer kalmeer je stress-tips & trucs?

Meld je hiernaast aan voor meer. Als welkom ontvang je een handig e-boekje met 5 van mijn beste ‘kalmeer-je-spreekstress-tips.’

En daarna regelmatig een nieuwe dosis verse tips, tools & inspiratie.
Uiteraard geen spam. Je weer afmelden is simpel en kan wanneer je maar wilt.

Scroll naar boven