De kracht van een verlangen

We verlangen naar warmte, naar liefde, naar aandacht. Naar voedsel, naar zuurstof, naar water en naar zonneschijn. We verlangen naar geluk en naar een nieuw hebbeding. Naar een auto, een eigen huis of naar een goed idee. En hebben we die dingen, dan verlangen we weer naar iets nieuws.
Verlangens houden ons gaande, ze houden ons in beweging. Hebben we geen verlangens meer dan houdt het langzaam op. Gaat het vlammetje uit en wordt het leven zwaar.

Veel verlangens zijn wel duidelijk, andere blijven min of meer incognito.

Ze zijn er wel, maar ze houden zich schuil en opereren onder de oppervlakte. Soms tegen de klippen op. Zo is er een verlangen dat we allemaal met ons meedragen, maar dat toch maar weinig mensen rechtstreeks zullen benoemen.

Het is het verlangen om opgericht door het leven te gaan.

We worden met dit verlangen geboren. Al vanaf het moment dat we geboren worden willen we ‘hogerop’.  En na een paar weken lukt het een baby dan ook al om zijn hoofdje op te tillen. En dat is natuurlijk nog lang niet genoeg. We willen staan en lopen, we willen rechtop en zelf-standig door het leven gaan. En wat een feest is het als ons dat voor het eerst lukt! Niemand is trotser en blijer dan een klein mensenkind dat voor het eerst staat en loopt.

Het verlangen rechtop te zijn ligt aan de basis van wat we verder nog  willen doen en verlangen in ons leven.

Pas als we rechtop zijn kunnen we verder. Kunnen we op pad en kunnen we -vergeet dat niet- onze handen gebruiken. De eerste paar jaren van ons leven zijn we er dan ook volop mee bezig en worden we er steeds beter in.

Maar dan komt het moment dat het rechtop zijn zo vanzelfsprekend is geworden dat het een automatisme wordt.

Het raakt ondergesneeuwd door alle andere verlangens die bij ons opkomen. We besteden er nauwelijks meer aandacht aan. En dat zie je terug in de manier waarop het merendeel van de volwassen mensen zich door het leven begeven. Hoe vaak zie je iemand van zeg boven de tien, die werkelijk ‘opgericht’ door het leven gaat?

In plaats daarvan, krijgen heel veel mensen vroeg of laat van doen met allerlei problemen die voortkomen uit een ‘slechte houding’.

Rugklachten, pijnlijke gewrichten, problemen met de stem en ademhaling, sommige spijsverteringsproblemen, een gebrek aan energie of neerslachtigheid zijn allemaal narigheden die sterk worden beïnvloed door de manier waarop je jezelf rechtop houdt.

Hoe helderder een verlangen is, hoe beter het zich kan manifesteren.

Het is daarom zeer de moeite het verlangen om rechtop te zijn wat meer in het spotlicht te zetten.  Nu wil ik niet beweren dat daarmee alle klachten op te lossen zijn, maar wanneer je het verlangen om vrij en rechtop door het leven te gaan regelmatig en met aandacht benoemt, wordt het wel degelijk steeds gemakkelijker en vanzelfsprekender om rechtop te zijn. En hoe je het ook wendt of keert dat is toch echt de beste basis voor alles wat je verder wilt ondernemen.

Mijn tip voor jou is dan ook:

Stop regelmatig even met waar je mee bezig bent en
herinner jezelf aan je verlangen om rechtop te zijn.

Meer is niet nodig. Denk niet dat je nu hard aan het werk moet gaan, maar laat het verlangen zijn eigen weg vinden..

Ben benieuwd naar jouw ervaringen. Ik hoor ze heel graag van je..

Scroll naar boven