Hier zijn 3 ‘geheimen’ voor een gegarandeerd pakkende presentatie..

Als je een presentatie geeft dan wil je natuurlijk ook dat jouw verhaal ook echt over het voetlicht komt.

Maar wat is daar precies voor nodig?

Ik heb zelf voor heel veel verschillende soorten groepen gestaan en heb gemerkt dat er eigenlijk altijd 3 dingen voor nodig zijn.

In de video hieronder bespreek ik welke 3 dat zijn. Geef deze 3 punten je volle aandacht en je verhaal zal gegarandeerd in goede aarde vallen bij je publiek..

Hoe verschillend mensen ook zijn, we verlangen allemaal naar min of meer hetzelfde als we een presentatie bijwonen. Intuïtief kennen we deze ‘geheimen’ allemaal eigenlijk wel, toch worden ze maar al te vaak vergeten..


#1. Persoonlijk en echt contact

Iedere vorm van communicatie staat of valt met de mate waarin we ons verbonden voelen met elkaar. Hoe meer we ons echt aangesproken voelen, hoe liever we naar een spreker luisteren.

Een gesprek komt een presentatie pas echt tot leven als er sprake is van tweerichting-verkeer.  Dat kan alleen maar ontstaan als jij als spreker niet alleen maar zendt, maar ook luistert en je openstelt voor wat er leeft bij je publiek.

#2. Relevante en interessante inhoud

Niemand houdt ervan om te luisteren naar dingen die je niet echt aangaan. Niets zo saai als iemand die eindeloos uitweidt over dingen die je al weet of helemaal niet interesseren.

Pas als een spreker het heeft over dingen die we interessant en relevant vinden spitsen we onze oren.

Heel vanzelfsprekend natuurlijk, toch gaat het hiermee heel vaak mis. We hebben nu eenmaal allemaal de neiging om uit te weiden over de dingen die we zelf interessant vinden, en daarmee creëren we -ongewild- gegaan bij ons publiek.

#3. Een pakkend en meeslepend verhaal

Je kunt nog zoveel interessants te vertellen hebben, het komt pas werkelijk tot leven als je je publiek weet mee te nemen in je verhaal. Zorg daarom voor een goede en meeslepende structuur die je publiek steeds weer opnieuw nieuwsgierig maakt naar meer?

Kortom wij willen ons gezien en gehoord voelen. We willen dingen horen die we interessant vinden en we willen ook heel graag meegenomen worden in een meeslepend en pakkend verhaal.

Als je daar als spreker voor zorgt, zit je gegarandeerd goed en zullen de mensen in je publiek blij zijn met jou en met je verhaal.

Hartelijke groet,

Jacqueline Hulleman

presentatiekit

Heb je binnenkort een presentatie voor de boeg?


En wil je echt goed voor de dag komen? Met een verhaal dat staat en waar jij en je publiek blij mee is? Ontdek dan de kracht van het Pakkende Presentatie in 1,5 uur-proces!

Klik hier om meer te lezen..

Scroll naar boven